Els Barcelona Rosé International Bubbles Awards (BRIBA), organitzats pel diari Vadevi, han celebrat aquest 2022 la segona edició amb l’objectiu de seguir premiant la qualitat dels escumosos rosats, alhora que fomentar-ne el coneixement, la difusió i estimular-ne el consum responsable, tot vinculant-los amb el caràcter i els atributs de la ciutat de Barcelona.

El certamen ha qualificat bombolles rosades provinents de totes les zones de producció del món partint del principi de l’anonimat absolut de les mostres, que es van tastar i avaluar completament a cegues. 

Els resultats s’han donat a conèixer aquest dimarts 5 d’abril en el marc de la ‘Barcelona Wine Week’. L’acte ha estat conduït per la comunicadora i sommelier Meritxell Falgueras i ha comptat amb la participació de diversos productors de bombolles rosades, així com autoritats i col·laboradors del certamen, entre els quals, el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, la directora general de l’INCAVI, Alba Balcells, i Marta Macias, Project Manager Barcelona Wine Week. 

Per categories, aquest és el llistat complet de guanyadors de la segona edició dels BRIBA.

Lliurament dels Premis Barcelona Rosé International Bubbles Awards 2022, a la Barcelona Wine Week | Jordi Play

En la categoria d’escumosos rosats elaborats pel mètode Ancestral:

Medalla de Plata per a: L’efervescent 2021 d’Arché Pagès 

Medalla d’Or per a: 

  • Ancestral Sumoll 2020 d’Estol Verd
  • Mascorrubí Ancestral Sumoll Rosat 2020 del celler Mascorrubí 

Medalla Gran Or, o premi al millor escumós rosat elaborat pel mètode ancestral: AL ROSA QUE L’AMOR S’HI POSA 2021, de Vinyes Singulars.

En la categoria Millors escumosos rosats elaborats pel mètode Granvas o Charmat. 

Medalla de plata pel: Marina Espumante Rosado 2021 de Bodegas Bocopa (Alacant).

Medalla d’Or per al Freixenet Italian Rosé 2021, del Grup Freixenet.

Medalla Gran Or, o el millor escumós rosat elaborat pel mètode Granvas o Charmat és: BORN ROSÉ BARCELONA BRUT 2020, de Born Rosé.

El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha lliurat el premi al millor vi escumós rosat de l’edició a Josep Mitjans de Loxarel | Jordi Play

Categoria d’escumosos rosats elaborats pel mètode Tradicional amb una criança fins a 18 mesos: 

Medalla d’Or per a: Freixenet Carta Rosé Extra Sec 2021 del Grup Freixenet.

I el Millor escumós rosat elaborat pel mètode Tradicional amb una criança fins a 18 mesos: RIMARTS MARTÍNEZ ROSÉ 2021 de Rimarts.

En la categoria de vins escumosos rosats elaborats pel mètode tradicional i amb una criança d’entre 18 i 24 mesos:

Medalla de plata, per a: 

  • Ab Origine Brut Rosat 2020, de Giró Ribot
  • Perelada Rosé Cuvée Brut Nature 2020, del Grup Perelada
  • Segura Viudas Brut Rosé 2020, de Segura Viudas

Medalla d’Or, per a: 

  • Oriol Rossell Brut Rosat 2020 d’Oriol Rossell
  • Torrens Moliner Rosat 2020, de Torrens Moliner Cava

Medalla Gran Or, o Millor escumós rosat elaborat pel mètode Tradicional amb una criança entre 18 i 24 mesos: PERE VENTURA TRESOR ROSÉ, de Pere Ventura Family Wine Estates.

Marta Macias, lliurant el premi al celler Pere Ventura | Jordi Play

En la categoria d’escumosos rosats elaborats amb mètode tradicional i una criança superior als 24 mesos són: 

Medalla de Plata, per a:

  • Alta Alella Laietà Rosé Gran Reserva 2018 d’Alta Alella
  • Carles Andreu Rosat Barrica 2018 del celler Carles Andreu
  • Castellroig Vermell Reserva Brut 2019, de Sabaté i Coca
  • Cava Castell de Sant Antoni Gran Rosat Pinot Noir 2014, de Castell de Sant Antoni
  • Cygnus Giennah Brut Rosé 2018, d’U més U fan tres
  • Fonpinet Brut Nature Reserva Rosat Pinot Noir ECO 2019 de Fonpinet
  • MM 2015 de Loxarel
  • Unplugged Brut Reserva 2017 de Giró Ribot
  • Vives Ambròs Rosat Brut Reserva 2018 de Caves Vives Ambròs

Medalla d’Or, per a:

  • Champagne Pierre Mignon Rosé Brut 2018 de Pierre Mignon
  • Alta Alella Mirgin Rosé Gran Reserva 2018 d’Alta Alella
  • Mastinell Brut Rosé 2018, Caves Mastinell 
  • Nadal Gran Salvatge Brut Rosé Corpinnat 2014, Celler Nadal 
  • Núria Claverol Rosé Sumarroca 2016, de Sumarroca 

I Gran Or, o el Millor escumós rosat elaborat pel mètode Tradicional amb una criança entre superior als 24 mesos: ELISENDA DE LOXAREL anyada 2017.

El Millor Escumós Rosat Català: Elisenda de Loxarel 2017.

El Millor Escumós del ‘Barcelona Rosé International Bubbles Awards’ 2022 és Elisenda de Loxarel 2017.

Els BRIBA van estrenar edició l’any 2020 

La primera edició del concurs va tenir lloc el febrer de l’any 2020 i va concedir el gran premi al Montesquius 2018 Gran Reserva Brut Nature, que també va ser el millor escumós en la categoria tradicional de més de més llarga criança. 

El concurs ’Barcelona Rosé’, dirigit pel sommelier i comunicador Ramon Roset, ha vist competir exclusivament vins escumosos rosats que hagin estat elaborats seguint els mètodes Tradicional o ChampenoiseCharmat o Granvas. Totes i cadascuna de les mostres presentades a certamen van ser avaluades per un jurat professional el passat 24 de febrer a l’espai que Euroselecció WITO de Barcelona. 

Els Barcelona Rosé International Bubbles Awards, organitzats per Vadevi,  compten amb el suport del Port de Barcelona, l’INCAVI, Vins i Licors Grau, Euroselecció Riedel, Suberis Legatus, Gràfiques Varias i la Barcelona Wine Week.

Més informació del concurs, seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix