Els cellers són espais cada cop més multiús i multidisciplinars en el sentit que alhora que veuen formar-se i reposar els vins, hi acullen cada cop més activitats o esdeveniments que van més enllà de les fermentacions i tradicionals criances.

Hi ha instal·lacions que s’omplen de taules parades i veuen com s’hi serveix un àpat que marida gastronomia i vins; n’hi ha que esdevenen espais per al debat o les presentacions; i d’altres esdevenen autèntics museus d’art, ja que incorporen per exemple grans murals que envolten sales de tines o exposicions que omplen d’històries i art les instal·lacions i acompanyen aquest procés tant important de l’elaboració de vins.

Com una planta de Nia Delfau, al celler Espelt

Nia Delfau, galaicocatalana de cor i nòmada per elecció, és una artista que resideix a l’Empordà des de fa un temps. Les seves fotografies són fruit de l’aprenentatge després de passar pel món del disseny, la moda i l’art. Aquest dissabte s’inaugura la seva exposició de fotografia Com una planta al Celler Espelt.

Quan Delfau va tornar de Tokio va decidir crear amb els petits moments, amb la quotidianitat, amb el que passava a prop seu desapercebut. El projecte ‘Com una planta’ és el resultat d’aquesta observació pacient del canvi, de les petites coses que sense soroll es mouen i de la relació de l’artista amb la natura i les flors, mirall del canvi permanent de la vida.

Nia Delfau ha treballat com a directora d’art de diferents estudis de disseny i amb marques reconegudes com The Animals Observatory. Aquesta exposició és l’observació pacient a la seva tornada de Japó, amb la calma que dona la natura de l’entorn i una mirada que convida a centrar-nos en el present. Aquesta és la seva primera exposició de fotografia a l’Empordà.

La mostra s’inaugura aquest dissabte 6 de novembre a les 12h al Celler Espelt.

Castell del Remei exposa 55 dibuixos originals de Josep Vallverdú

Un total de 55 obres en format DIN A-4 dibuixades i acolorides per l’escriptor Josep Vallverdú integren l’exposició “Vallverdú en dibuix” que acull, des de dissabte vinent i fins el 31 de desembre, la Sala de tast de La casa dels vins del Castell del Remei.

Es tracta d’il·lustracions realitzades durant la pandèmia i ben recentment de to humorístic. Acudits als que el propi autor -com no podia ser d’altra manera- hi afegeix text en molts dels casos amb un missatge aparentment ingenu però realment enginyós i sovint crític abordant aspectes de la covid, la política, entre d’altres.

Una mostra que permet conèixer el sentit de l’humor però, sobretot, el pensament -també sobre temes de plena actualitat- del prolífic i polifacètic creador que és Vallverdú.

Fins el 31 de desembre, a la Sala de tast de La casa dels vins del celler.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa