VadeVi
Carme Ruscalleda apadrina la novena Festa del Vi Novell

El dissabte 29 de novembre Barcelona celebrarà la novena edició de la Festa del Vi Novell, un esdeveniment que porta tots els vins novells catalans i alguns de Mallorca fins al cor de la capital del país. La festa, que està organitzada pel Col·lectiu d’elaboradors de Vi Novell amb el suport de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), tindrà lloc als jardins del Palau Robert. Enguany, la cuinera Carme Ruscalleda serà la padrina de l’esdeveniment. D’altra banda, la ciutat de Reus acollirà la seva segona Festa del Vi Novell el dissabte 22 de novembre. La iniciativa es va impulsar l’any passat gràcies a la implicació de la Cambra de Comerç de Reus amb la voluntat de portar la celebració conjunta de tots els cellers a la demarcació de Tarragona.

Ruscalleda és una de les veus més prestigioses i estimades de la gastronomia catalana. Autodidacta i perfeccionista, la cuinera és la primera xef catalana que ha aconseguit les tres estrelles Michelin i la seva trajectòria està avalada amb fins a set estrelles, obtingudes entre els restaurants Sant Pau de Sant Pol de Mar, Sant Pau de Tòquio i Moments de Barcelona. Ferma defensora de la cuina catalana, Ruscalleda es converteix en un referent per a molts i sembla ser la millor opció per apadrinar un esdeveniment tan carregat de cultura catalana com aquest. “Em fa una il·lusió especial poder apadrinar el Vi Novell de 2025”, ha dit la cuinera, qui a més ha afegit que “de petita, té records familiars i comercials molt vius d’aquell moment en què s’encetava la bota del vi de l’any”, ha expressat la cuinera catalana. Enguany, set cellers catalans elaboraran Vi Novell: Carles Andreu, Vinícola de Sarral i Vins Petxina, de la DO Conca de Barberà; el Celler Cooperatiu d’Espolla, de la DO Empordà; el Celler Masroig, de la DO Montsant; Maset, de la DO Penedès; i Sant Josep Vins, de la DO Terra Alta.

Festa Vi Novell Masroig
Festa Vi Novell Masroig

Una festa per celebrar el primer vi

El vi novell és el primer vi de l’anyada. Més jove que els vins joves, s’elabora molt ràpidament, s’embotella i es consumeix sense haver reposat, la qual cosa li dona una frescor i unes característiques úniques. És un vi de temporada, ideal des del mes de novembre i fins a finals de l’hivern. La seva sortida al mercat té lloc l’11 de novembre, dia de Sant Martí, una data vinculada històricament a les cases de pagès, que encetaven les primeres botes de vi coincidint amb la matança del porc. Una tradició que reviu gràcies a l’impuls, des de l’any 2017, d’un grup de cellers que s’han unit per recuperar i projectar aquest vi tan lligat a la cultura gastronòmica catalana. “Deixem-nos seduir pel màgic moment del Vi Novell, per la particularitat de poder brindar amb un producte tan relacionat amb la cultura vinícola del país”, ha conclòs Ruscalleda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa