VadeVi
Un tast de cinema i vi per gaudir aquestes festes
  • CA

Són dies de calma, de grans àpats i d’estar per casa. Si a més teniu vacances i més temps lliure és un bon moment per recordar pel·lícules que parlen de vi. N’hi ha de tots tipus. Avui us en proposem 10 de ficció. Els documentals els deixarem per un altre dia.

Corked

Comencem per un fals documental. Si voleu riure una estona no us perdeu aquesta pel·lícula que segueix quatre cellers de Califòrnia a la recerca de l’atenció de la crítica.

Sideways (Entre copes)

El que havia de ser una mena d’acomiadament de solter es converteix en un viatge ple de sorpreses. Els moments vitals reflectits en el vi i el seu procés. Hi ha moment per riure i moments de reflesió, per això no podem dir que sigui una comèdia ni un drama, com la vida mateixa. Això sí, és un gran homenatge al pinot noir.

A good year (Un buen año)

Una pel·licula del 2006 dirigida per Ridley Scott que parla de tornar a començar. I bàsicament és una història d’amor protagonitzada per Russell Crowe i Marion Cotillard amb un celler francès i uns paisatges de vinya de fons.

A walk in the clouds (Un paseo por las nubes)

L’amor i el vi van moltes vegades de la mà i pés per això que tmabé un proposen una altra pel·licula romàntica, en aquest cas protagonitzada per Keanu Reeves i Aitana Sánchez Gijón. Viuen una història d’amor quan Reeves coneix a la filla d’un propietari de vinyes. Una pel·lícula de l’any 1995 dirigida per Alfonso Arau.

Tu seras mon fils

Aquest sí que és un drama. Es tracta d’una pel·lícula francesa de Gilles Legran que mostra les diferències entre pares i fills. Paul Marseul és el propietari d’un celler de Burdeus i treballa amb el seu fill, al qual no veu com el seu successor. Els paisatges de vinya són impagables.

El secret de Santa Vittoria

Marxem ara a itàlia a finals de la Segona Guerra Mundial. Es tracta d’una pel·lícula nord-americana de 1969, protagonitzada per Anthony Quinn i Anna Magnani que segueix les peripècies de tot un poble intentnat ocultar un milió d’ampolles de vi perquè els nazis no se les quedin.

Bottle shock

Es va estrenar al festival de Sundance de 2008. Steven Spurrier, és un britànic que viu a París i que és propietari d’una botiga especialitzada de vins. Una comèdia dramàtica, amb un punt esbojarrat que mostra el plan de Spurrier per demostrar als parisins que la qualitat dels vins de fora de França també és molt alta. I ho fa amb un tast a cegues on guanya un vi de Califòrnia. El paper d’Alan Rickman és determinant.

Conte d’automne (Cuento de otoño)

Si sou amants del cinema reflexiu del director francès Eric Rohmer i us interessa la connexió entre els viticultors i la vinya i tot el seu procés aquesta és la vostra pel·lícula. Una viticultora es queda sola a la seva casa al camp quan els seus fills marxen. La història mostra com la protagonista, malgrat la soledat, gaudeix de la vida a la vinya.

French Kiss

Meg Ryan i Kevin Klein són el gran reclam d’aquesta pel·lícula si voleu passar una estona entretinguda sense gaire pretensions. El vi i la vinya planen tota l’estona de la pel·lícula en aquesta comèdia romàntica de 1995.

Blood & wine (Sang i vi)

Jack Nicholson, com sempre fent un súper paper, en aquesta ocasió com un comerciant de vins benestant. En realitat, però, està arruinat i intentarà robar un collar de diamanat per salvar el futur de la seva família. És una pel·lícula de 1996 dirigida per Bob Rafelson.

I fins aquí. N’hi ha més de pel·lícules que parlen de vi amb més o menys protagonisme amb més o menys presència. Us en proposarem més i també les de no ficció. Documentals i reportatges que ens ajuden a aprofundir en aquest món fascinant del vi. De moment us deixem aquestes per passar una bona estona. Bones festes!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa