VadeVi
Dues propostes que uneixen vi amb cinema, aquarel·la i escultura

El vi és una expressió artística més, i quan es combinen, sovint el resultat pot esdevenir una delícia. Precisament hi ha alguns cellers que aposten per aquest tipus de maridatges, en recollim un parell.

Vinema és un projecte que uneix cinema i vi | Foto: Festa de la Verema

Vinema, cinema i vi a Alella

Aquest cap de setmana, torna a Alella el Vinema, un cicle que lliga el vi amb el cinema. Aquesta idea original de Mireia Pujol-Busquets, d’Alta Alella i Pau Sanclemente, conceptualitza aquesta proposta cultural que apropa al món del vi, la gastronomia i el cinema, posant èmfasi en el producte local i sostenible.

Una proposta “innovadora“, diuen els organitzadors, que busca un “impacte emocional i sensorial” a través de la unió de novetats cinematogràfiques en format curtmetratge amb diferents vins de la DO Alella i tastos gastronòmics de la mà del xef Miquel Antoja.

La cita és com dèiem aquest cap de setmana: avui dissabte 9 de setembre, a partir de les 18:00 h de la tarda; i diumenge 10, a les 12:00 h del migdia. Les projeccions i l’activitat tindrà lloc a l’Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella i el preu per sessió és de 35 €. La reserva de places es pot oficialitzar a través d’aquest enllaç.

Exposició Espais mítics a Jean Leon

D’altra banda, el celler Jean Leon prepara l’exposició de l’artista multidisciplinari Antonio Hervás Amezcua, pintor, gravador i escultor d’origen andalús establert a Catalunya. Amb el nom Espais mítics, la mostra convida a fer un viatge artístic a través de l’oli, l’escultura i l’aquarel·la per llocs físics, simbòlics i literaris amb un conjunt de peces que, en paraules dels organitzadors, “combinen la força del color i una textura matèrica amb matisos poètics”.

Les aquarel·les exposades formen part del llibre artístic ‘Entretrés’, que ha creat el pintor juntament amb la poetessa Lola Irún i l’escriptor José Luís Atienza i que parla del pas del temps i de la vida, des de la passió per la pintura, la literatura i la idea que les arts han de practicar el mestissatge. L’obra d’Hervás, que domina un ampli ventall de gèneres i tècniques que van des de la pintura i el gravat, a l’escultura, l’obra mural i l’orfebreria, ha estat exposada en països com Brasil, Estats Units, Islàndia, Alemanya, Finlàndia i Israel.

L’exposició ja es pot visitar en horari d’obertura del celler, tot i que la inauguració oficial no es farà fins divendres 29 de setembre, a les 19 hores, i comptarà amb la presència de l’artista. L’acte consistirà en una visita guiada de l’exposició i la presentació del llibre Entretrés per part dels autors, i culminarà amb una degustació de vins Jean Leon i una selecció de formatges artesans. L’accés és gratuït tot i que cal reserva prèvia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa