El Vijazz tornarà a Vilafranca del Penedès aquest estiu en una edició marcada pels ajustos a la Covid-19. El festival amplia els dies de programació –del 30 de juny al 4 de juliol- i suprimeix l’emblemàtica fira de vins, mentre incorpora taules per distribuir el públic dels concerts. Són els principals canvis d’una edició en què es redueix l’aforament als concerts, si bé es preveuen dobles sessions de totes les actuacions.

En la seva 15a edició, el Vijazz presenta un cartell amb grans artistes de prestigi dins del panorama jazzístic actual i diverses novetats per tal de poder adaptar-se a la normativa sanitària vigent. El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, ha explicat com seria el funcionament d’enguany: “L’accés als concerts es farà a través d’entrades que donaran dret a una cadira per gaudir de l’espectacle i una degustació de vi o espumós Penedès en una copa Riedel”. D’aquesta manera el vi i el jazz tornaran a maridar-se a Vilafranca del Penedès però sense la tradicional fira vinícola que se situava a la Rambla Sant Francesc. Enguany els caps de cartell seran Juan Perro, Cécile McLorin i Benavent-Di Giraldo-Pardo que actuaran en l’icònic escenari de la plaça Jaume I. El jazz femení tornarà a tenir el seu protagonisme al Claustre Sant Francesc amb el cicle Elles i el Jazz. Una vegada més, el Vijazz Vilafranca combina els vins Penedès i caves amb els grans referents del món del jazz nacional i internacional. Una cita per als amants del vi i el jazz, on durant 5 dies poden gaudir de tastos, maridatges i grans concerts de jazz a Vilafranca del Penedès.

Durant la presentació, l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ha felicitat a l’organització per poder celebrar un any més aquest esdeveniment: “Malgrat la situació, ens hem d’adaptar a les circumstàncies i tornar a celebrar acte si esdeveniments. Sempre amb seny”. Un dels patrocinadors del Vijazz Vilafranca 2021 és el Banc Sabadell, que un any més aposta pel la cultura i el vi a Vilafranca del Penedès. La seva directora regional, Judit González, ha destacat la important implicació del Banc Sabadell amb aquest esdeveniment: “Un dels nostres objectius és mantenir una vinculació amb el territori i la seva gent, és per això que apostem clarament per esdeveniments com el Vijazz Vilafranca”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa