El Vijazz de Vilafranca del Penedès ha abaixat el teló d’una edició marcada per les mesures per la covid-19 per la porta gran. Cécile McLorin, guanyadora de tres Grammy i acompanyada al piano per Sullivant Fortner, ha estat l’encarregada de tancar el festival. La imponent veu de McLorin ha estat fortament ovacionada per les 400 persones que omplien el recinte de Jaume I, sense cap localitat buida. Els assistents han pogut degustar una copa de vi o cava del Penedès mentre gaudien de l’espectacle, una novetat que segons Max Margalef, organitzador del certamen, “ha vingut per quedar-se”. Des de l’organització calculen que unes 4.500 persones han assistit des de dimecres a les diferents activitats.

Després d’haver d’anul·lar l’edició de 2020 per la pandèmia, hi havia ganes de Vijazz. Ha calgut, però, adaptar-se a la situació epidemiològica. “Si una paraula pot definir aquest any és la prudència”, reconeixia a l’ACN el president de l’Acadèmia Tastavins i organitzador del Vijazz Vilafranca, Max Margalef. Així doncs, van optar per suprimir l’emblemàtica fira de cellers a la Rambla de Sant Francesc per les dificultats en el control de l’aforament. Per compensar s’han organitzat visites enoturístiques a nombrosos cellers de l’Alt Penedès, i s’han incorporat les degustacions de vi als concerts de l’escenari principal, a la plaça Jaume I, davant l’església de Santa Maria. “És una de les novetats que hem vist que funciona, pel que molt probablement la mantindrem en les properes edicions”, ha avançat Margalef.

El públic assistent al concert de Cécile McLorin | ACN
El públic assistent al concert de Cécile McLorin | ACN

Per tal de garantir el distanciament entre seients i les restriccions d’aforament marcades pel Procicat, els concerts a la plaça Jaume I s’han limitat a un màxim de 400 persones, “quan en una situació normal hi cabien 1.200”, explicava Margalef. No obstant això, les principals actuacions de divendres, dissabte i diumenge, s’han fet per partida doble. Juntament amb la resta d’activitats i concerts al Claustre de Sant Francesc, l’organització calcula que hi ha assistit unes 4.500 persones.

La cantant de jazz nord-americana Cécile McLorin ha estat ovacionada pel públic que ha assistit al darrer dels concerts d’aquest Vijazz. Acompanyada de Sullivant Fortner al piano, la seva imponent veu ha emmudit el públic, que seguia amb detall la seva actuació fins acabar dempeus aplaudint-la. Des de l’organització, el director artístic del festival, Pere Pons, subratllava la “qualitat” d’un cartell, que ha barrejat diferents estils de jazz per a tots els públics. Hi ha estat presents la Locomotora Negra, en plena gira de commemoració dels seus 50 anys; el trio Benavent-Di Geraldo-Pardo; i de Juan Perro, que va exhaurir dissabte les entrades en les dues sessions. Pel que fa al cicle d”Elles i el Jazz’, tradicionalment dedicada a concerts de petit format d’artistes femenines i limitat, a causa de la covid-19, a 100 persones, ha comptat amb les actuacions de Gemma Abrié & Manel Camp, Elisabet Raspall Quartet i Irene Reig & The Bop Collective.

Nou comentari

Comparteix