VadeVi
El VINSEUM comença el muntatge del nou edifici al setembre
  • CA

El VINSEUM tancarà el proper 5 de setembre per començar el muntatge de l’exposició permanent del nou edifici que està previst s’inauguri la propera primavera de 2023. Per aquest motiu, l’actual exposició sobre les cultures del vi ubicada al Palau Reial -que ha vist passar uns 80 mil visitants- haurà de tancar portes, engegar el seu desmuntatge, i fer espai perquè la nova proposta expositiva pugui desplegar-se també a les parets de la seu històrica de l’entitat.

L’exposició ocupa 500 m2 repartits en tres plantes, on es reuneixen 500 peces de les diferents col·leccions del centre. Per acomiadar el muntatge actual, el museu ha programat jornades de portes obertes del 28 d’agost al 4 de setembre. Tot i tancar l’exposició permanent, l’equipament seguirà obert al setembre per veure la mostra temporal ‘Alcem la copa!’, que avança els trets principals del nou VINSEUM.

El nou muntatge del museu es basarà en un edifici construït annex al Palau Reial. Es passarà dels 500 m2 actuals d’exposició a ocupar-ne més de 3.000, i també s’incrementaran els espais polivalents, que passen de 1.500 m2 a gairebé 5.000. Les obres per aixecar el nou VINSEUM han costat 4,5 milions d’euros.

La previsió és que la nova proposta museística permeti lluir entre 2.000 i 3.000 peces, entre les quals destaquen diverses premses de vi centenàries. La més emblemàtica és una premsa de biga del segle XIX originària de Cunit (Baix Penedès), la qual mesura 9 metres de llargada i té un cargol de cinc metres d’alçada. Tota la premsa pesa 5.000 quilos.

Sala de premses Vinseum
Sala de premses original | Vinseum

Amb la nova etapa que començarà a la primavera, el VINSEUM aspira a ser reconegut com a Museu d’Interès Nacional. Això l’equipararia, per exemple, als Museus Maricel i Cau Ferrat de Sitges, al Víctor Balaguer de Vilanova o al Pau Casals del Vendrell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa