El Raimat Arts Festival i el Napa Valley Festival, dels Estats Units, han presentat el seu agermanament aquest dijous al Castell de Raymat, en un acord que lliga l’esdeveniment català amb un dels grans referents internacionals dels festivals amb propòsit social. L’acte, convocat per la Fundació Comunitària Raimat Lleida, impulsora del festival, ha comptat amb la participació de la seva CEO, Elena de Carandini, i de Charles Letourneau, vicepresident del Napa Valley Festival.

Un esdeveniment pioner

El Raimat Arts Festival tindrà lloc entre els dies 15 i 16 d’octubre i és alhora un esdeveniment pioner a l’Estat i una de les fites més importants de la Fundació Comunitària Raimat Lleida, un projecte social que té com a propòsit reforçar l’entorn tant de Raimat com de Lleida a través d’iniciatives i projectes d’innovació que contribueixin a la dinamització sostenible del territori.

La Fundació col·labora amb empreses, entitats i persones per organitzar un festival on es podran gaudir d’activitats i mostres artístiques alhora que es degusten productes d’alta qualitat que són, alhora, mostres de la gastronomia local. Una iniciativa que impulsa la millora del territori. Així, en aquest esdeveniment es fusionen els màxims exponents de la música clàssica i diferents expressions artístiques, amb la gastronomia i l’enologia, i tot amb l’objectiu de generar un impacte positiu.

La presentació del Raimat Arts Festival ha tingut lloc al mateix castell de Raymat | David del Val / Raimat
La presentació del Raimat Arts Festival ha tingut lloc al mateix castell de Raymat | David del Val / Raimat

Napa Valley espera que Raimat sigui “un referent a Europa”

“Estem molt emocionats de poder presentar Raimat Arts Festival. És una oportunitat única per donar a conèixer Raimat i Lleida i realçar tot el que aquesta terra ens aporta: grans vins, aliments exquisits, paisatges de somni… i tot acompanyat amb les actuacions i exposicions d’artistes nacionals de renom mundial”, ha destacat de Carandini. Els organitzadors del Napa Valley Festival, per la seva banda han destacat la seva aposta per Raimat Arts Festival, al·legant que “és un orgull acompanyar a la Fundació Comunitària Raimat Lleida en aquest projecte, amb qui compartim els mateixos valors. Estem convençuts que Raimat Arts Festival serà tot un èxit i es convertirà en un referent a Europa.”

Els organitzadors del Raimat Arts Festival compten amb el suport dels de Napa Valley Festival, que li auguren un gran èxit | David del Val / Raimat
Els organitzadors del Raimat Arts Festival compten amb el suport dels de Napa Valley Festival, que li auguren un gran èxit | David del Val / Raimat

Un gran festival d’arts, gastronomia, vi i natura

Raimat Arts Festival reunirà músics de cambra de renom internacional, gastronomia local, regional i internacional i maridatges amb vi orgànic. Els ingressos del Festival es destinaran íntegrament al desenvolupament dels projectes socials de la Fundació Comunitària Raimat Lleida. L’esdeveniment comptarà amb diferents activitats obertes a tot el públic que tindran lloc als voltants del Castell de Raymat, entre altres localitzacions de Lleida.

El dissabte 15 d’octubre s’organitzarà un recorregut a peu per la reserva Raimat Natura, on es podrà gaudir d’instal·lacions artístiques integrades en el paisatge i actuacions d’artistes locals. El recorregut a peu conclourà al poble de Raimat. Posteriorment, als terrenys al voltant del Castell de Raymat, els assistents podran participar a una fira gastronòmica amb tastos de vi i tallers oferts per restauradors i proveïdors locals. L’esdeveniment estarà amenitzat per les actuacions de joves músics del Conservatori de Lleida.

A la tarda, els cellers Raimat acolliran el principal esdeveniment del Festival: un concert de música de cambra en un entorn íntim i amb artistes de fama internacional com el guitarrista Pablo Sáinz Villegas, la soprano lírica Serena Sáenz, el violinista Francisco Fullana i la violoncel·lista Sophia Bacelar. Tots ells interpretaran obres d’importants compositors clàssics i contemporanis de Lleida, Catalunya i Espanya, com Isaac Albéniz, del lleidatà Enric Granados, Manuel de Falla, o Joan Valent, entre altres.

El festival conclourà el diumenge 16 d’octubre amb un brunch festiu, format per un menú únic de delícies locals.

Nou comentari

Comparteix