VadeVi
La Fira del Vi de Falset arrenca amb tiquets en línia i un mes d’activitats al Priorat

La Fira del Vi de Falset no només celebra el vi, sinó també el territori que li dona vida. Enguany, el Priorat es torna a vestir de gala durant tot un mes per rebre professionals del sector, amants del vi i curiosos que vulguin endinsar-se en l’excel·lència enològica d’una de les comarques amb més prestigi vinícola del país. El passat dimecres 9 d’abril, s’obria la seva plataforma en línia, on ja es poden adquirir tiquets de manera anticipada per a la 30a edició de la mostra, que se celebrarà els dies 2, 3 i 4 de maig. Enguany, hi participaran un total de 60 cellers de les denominacions d’origen DOQ Priorat i DO Montsant.

Aquesta edició aposta de nou per combinar el format clàssic i presencial amb una proposta més àmplia de tastos repartits per tot el territori. La venda anticipada de tiquets a través de la web busca millorar l’atenció als assistents i evitar aglomeracions durant el cap de setmana gran de la Fira.

L’epicentre de la mostra tornarà a ser Falset, on els estands dels cellers s’instal·laran al recinte firal a partir del divendres 2 de maig a les 18 h. El dissabte i el diumenge, l’horari serà ininterromput, d’11 h a 21 h. Paral·lelament, la web anirà actualitzant el programa d’activitats, amb tastos guiats, propostes culturals i experiències enoturístiques.

Del celler al paisatge: tastos repartits arreu del Priorat

Una de les grans novetats que es manté des de la pandèmia és la possibilitat de reservar degustacions directament als cellers. Aquesta iniciativa, que s’allargarà del 5 al 31 de maig, converteix tota la comarca del Priorat en un gran escenari firal. Els cellers obren les portes al públic amb tastos personalitzats que es poden reservar amb antelació a través de la mateixa plataforma digital. Amb el suport de la DO Montsant i la DOQ Priorat, aquest format permet una immersió més profunda en la cultura del vi i en el territori.

Una celebració comarcal del vi

Més enllà de Falset, la Fira del Vi s’ha consolidat com una veritable festa comarcal, amb activitats repartides en diferents municipis. Bellmunt del Priorat, el Molar, Gratallops, Porrera, els Guiamets, Poboleda o Torroja del Priorat acolliran actes abans i després del cap de setmana firal. De fet, el tret de sortida el donarà el tast Vimets als Guiamets, el dissabte 26 d’abril.

Més notícies
Notícia: Els aranzels trunquen el somni americà de la maquinària agrícola catalana
Comparteix
La preocupació creix en un sector on els Estats Units són el segon mercat més important en vendes a l'estranger
Notícia: Rosa Cusiné 2019, millor escumós de la cinquena edició dels Barcelona Rosé
Comparteix
El concurs que organitza 'Vadevi' ha premiat, un any més, els millors ancestrals, granvas i productes vitivinícoles elaborats amb mètode tradicional
Notícia: Llista | Els millors vins escumosos dels Barcelona Rosé 2025
Comparteix
El cava Rosa Cusiné 2019, del celler Parès Baltà es corona com el millor escumós rosat de la cinquena edició del concurs
Notícia: El sector del vi francès pot perdre 800 milions pels aranzels de Trump
Comparteix
La Federació Exportadora de Vins i Begudes Espirituoses de França adverteix que els gravàmens podrien alterar l’equilibri comercial amb el seu principal mercat d’exportació fora de la UE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa