VadeVi
Homenatge a la terra i la dona, en l’11a edició del MOST
  • CA

El MOST Festival ha presentat la imatge de la seva edició 2022. Creada per l’estudi barceloní Els Catalans, aquesta onzena edició ha volgut retre homenatge a l’essència primigènia del vi, la terra on creix el raïm. El festival ja ha triat quines pel·lícules es presentaran dins la secció Collita 2022, una selecció que reivindica encara amb més força el paper que té la dona al món de la vinya i el vi.

Projecció del Most Festival a Recaredo
Projecció del Most Festival a Recaredo en edicions anteriors | Foto: R.R.

Un teixit incomplet, passat, present i futur del vi

La imatge del MOST 2022 pivota al voltant d’una peça tèxtil que va ser creada expressament per Gina Nadal, una artista catalana resident a Manchester. Enguany, el festival recupera la tradició, el naixement, l’artesania i la terra del vi, en una edició que tindrà Geòrgia com a país convidat. La peça és un tapís recreant el territori vinícola com una geografia abstracta, on s’entreveuen les parcel·les i terrasses com si fos un mosaic a vista d’ocell. L’obra no està finalitzada sinó que els seus fils, com la propera collita, sempre estan per teixir.

D’aquesta manera, la tradició d’allò assentat es fusiona amb les noves possibilitats d’innovació amb allò encara per teixir. A més, el joc culmina capgirant la imatge del taís penjat, fent que allò que semblaven fils esdevinguin la pluja que, com diuen els autors de la imatge, “acaba fent germinar la vinya, el tapís del vi”.

El Festival Most celebra el desè aniversari el 2021
El Festival Most va celebrar el desè aniversari l’edició anterior

Una secció Collita que creix i amplia horitzons

El comitè de selecció del MOST Festival 2022 ja ha fet la tria de treballs que competiran a la secció Collita, dedicada a la vinya i el vi. Seran 39 obres de nou països diferents, amb un 31% de títols catalans, un 25% de títols espanyols i un 44% de la resta del món. Així, el metratge de la collita d’enguany creix fins als 1.216 minuts, un increment del 35% respecte el 2021.

Com és habitual, el cinema del vi vol tornar a ser el marc adient per prendre consciència dels reptes a què s’enfronta la societat del segle XXI si vol construir un món més just, més verd i en pau. La Collita 2022 reivindica més que mai el paper de la dona ahir, avui i sempre al món del vi, a través de 13 treballs dirigits per dones, més de la meitat dels documentals presentats, i fins a sis audioviduals que posen el focus central del discurs en la seva figura. A més, altres temàtiques destacades del MOST 2022 seran el conflicte, la memòria històrica i les noves tendències respectuoses amb la terra i conscients de l’emergència climàtica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa