VadeVi
‘Jerovifics’, el joc de paraules i vi d’Estol Verd
  • CA

L’Institut d’Estudis Catalans defineix el jeroglífic com un “escrit en què les lletres són en tot o en part reemplaçades per signes ideogràfics, especialment l’usat com a endevinalla”. I qui no hi ha jugat en alguna ocasió? Ara, des de fa uns dies, també hi ha un celler que ha decidit utilitzar aquestes combinacions d’imatges i lletres a partir de continguts relacionats amb el món del vi.

Sara i Gerard, d’Estol Verd

Estol Verd és un projecte de cultiu de vinya i oliveres ecològiques ubicat al municipi de Rodonyà, a l’Alt Camp. Dirigit per la Sara i en Gerard, s’han animat aquests dies de festa a oferir una nova activitat més enllà de la seva feina habitual al camp i al celler. A través dels anomenats ‘jerovifics‘, terme que neix de la combinació de ‘jeroglífic’ i vi, han estat fent difusió del món del vi d’una manera àgil i divertida a través de les seves xarxes socials.

“Teníem en ment fer alguna cosa com un concurs o alguna activitat de cara a les festes de Nadal, i després de donar-hi algunes voltes, va sorgir aquesta idea”, explica la Sara al Vadevi. Així que van posar-se en contacte amb ‘La punta de la llengua‘ i després d’una pluja d’idees, van sortir propostes per crear aquests jerovifics que s’han estat publicant els dimarts i diumenges d’aquestes últimes tres setmanes a través del seu perfil d’Instagram.

Atenció canalla que comencem un nou concurs per festes!!! Ens hem aliat amb Estol Verd per maridar el seu vi collonut, ecològic i de mínima intervenció amb els jocs de la punta de la llengua. Comencem el proper dimarts a les 21:00h. Haureu d’enviar les vostres respostes a [email protected] i sortejarem 2 ampolles entre els que encerteu!” compartien al perfil de ‘La punta de la llengua’, i així va començar una col·laboració que ha permès compartir fins a set jerovifics diferents. La vespra de Reis va sortir l’últim joc.

“No sabíem quina resposta tindria tot plegat, però estem contents i sorpresos perquè hem tingut entre 70 i 80 respostes per post”, dirà la Sara. I més enllà d’endevinar el nom de varietats de raïm, o el vi dolç que més agrada al Guillem, per posar-hi un exemple, les persones guanyadores de cada repte s’enduien un premi en forma d’ampolla de vi. La guanyadora de la final, que ha estat una noia d’Alacant, s’ha endut un premi especial: un lot d’ampolles de vins del celler que han estat etiquetades precisament amb alguns d’aquest jerovifics.

De moment, aquesta primera edició ha finalitzat, però el celler no descarta seguir creant-ne de nous i seguir apropant el món del vi d’aquesta manera original i divertida. Mentrestant, podeu recuperar i gaudir del joc a través del perfil d’Instagram del celler.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa