VadeVi
Mas Palou comença la segona residència artística entre vinyes
  • CA

La segona residència artística entre vinyes de Mas Palou reunirà nou artistes de diversos països. Aquesta edició pren el relleu de la primera, que es va celebrar l’abril de 2021, una proposta que es va gestar durant els moments més complicats de la pandèmia de Covid-19 i que permet passar dues setmanes en aquesta masia del Penedès.

Segons expliquen des de Mas Palou, el seu propòsit a l’hora de proposar aquestes residències és “construir un espai de creació descentralitzat” que permeti que “l’art i la col·lectivitat es retroalimentin”. Així, els artistes participants podran gaudir de dues setmanes d’allotjament que dedicaran a aprofundir en els seus projectes artístics. L’estada, a més, aglutina artistes de disciplines molt diverses, com ara l’art sonor o la performance gastronòmica.

Mas Palou
Mas Palou

La residència arribarà al seu moment culminant el proper 22 de gener, en què es durà a terme un esdeveniment. La tria artística ha estat feta per les germanes Maria i Anna Vallès Beneit i la periodista Laura Calçada Barres. Totes tres destaquen l’entusiarme dels participants, la diversitat de le seves propostes i les ganes que demostren tenir de reunir-se amb altres creadors i poder compartir visions i experiències.

Mas Palou és una masia del segle XIV i que, tradicionalment, s’ha dedicat a l’agricultura i l’elaboració de vi. L’última generació fa més de 25 anys que es dedica al cultiu de la vinya i el turisme rural, i les germanes Vallès Beneit estan en procés d’agafar el relleu dels seus pares, l’Adelina i el Santi, que continuen sent un puntal imprescindible per fer funcionar aquesta llarga història.

Mas Palou
Mas Palou

Els residents van començar l’estada aquest passat 10 de gener i compartiran processos tot retrobant-se amb les arrels i la terra. La seva procedència és ben diversa: Perú, Estats Units, Xipre… i els seus perfils es poden consultar a la pàgina web de Mas Palou. A més, al seu canal d’Instagram, es podrà anar seguint l’evolució de la residència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa