VadeVi
Sensualitat, desig i vins se citen de nou al certamen de relats eròtics
  • CA

Torna el Concurs de Relats Eròtics amb DO Penedès, on el vi tranquil i els Clàssics Penedès que es produeixen en aquest territori vinícola esdevenen font d’inspiració literària. Enguany se celebra la sisena edició d’una cita que, segons l’organització, “està més que consolidada” i que permet que el Penedès pugui presumir de ser un referent en erotisme, vi i literatura.

I és que aquest certamen permet donar a conèixer el Penedès i les seves singularitats vitivinícoles d’una manera innovadora, diferent, ja que premia la redacció de textos que parlin i incorporin ús de vocabulari vitivinícola, així com la menció de varietats o cellers que hi fan vi.

Les persones que vulguin participar-hi, poden consultar aquí les bases i presentar les seves obres abans de les les 24 hores del dia 30 de juny d’aquest any. A més a més, per tal d’inspirar-se, tenen les portes obertes a diversos espais del territori, ja siguin cellers, o bé participar en el Tast Visexual, o fins i tot passejar-se pel VINSEUM, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

El jurat estarà format per diverses persones vinculades al món literari, artístic i vitivinícola, entre les quals, Joan Bruna, Susagna Aluja, Ruth Troyano, Pere Escudé, Ramon Roset i Zoltan Nagy. Tots ells, valoraran la qualitat artística del treball (inspiració, argument, sintaxi, llenguatge, estil, estructura), el fet que l’entorn de la narració es desenvolupi en ambients vitícoles, o que s’utilitzin arguments relacionats amb l’elaboració del vi. També analitzaran l’excel·lència en la descripció de la sensualitat o el desig produït pel vi, la vinya, el cellers, el raïm, l’originalitat en l’enfocament del món del vi o les referències a la mediterraneïtat de la DO Penedès, entre d’altres.

Pel que fa als premis, s’estableix:

  • Primer premi de 500 euros, atorgats per la DO Penedès, a més a més d’una dotzena de copes Riedel, cedides per Euroselecció; i un lot de 12 vins del Penedès.

  • Segon Premi: Dos sopars per a dues persones al Restaurant VILAGUT de Vilafranca del Penedès, més una dotzena de copes Riedel i un lot de 6 vins del Penedès.

  • Tercer Premi: Tast o maridatge dirigit a Sala Espai Penedès Barcelona, més una dotzena de copes Riedel i un lot de 3 vins del Penedès.

L’acte de lliurament dels guardons es farà el 7 d’octubre de 2022 a Naveran, emblemàtic celler dins de la DO Penedès que fou escenari de la sèrie Nissaga de Poder.

El projecte neix a proposta de la fundació Futura Penedès i compta amb el patrocini de la denominació d’origen penedesenca, Euroselecció i Tastavins, el Restaurant Vilagut, la Diputació de Barcelona, Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Consell Comarcal i l’Incavi , i la Col.laboració de MicroVi, i del Centre Cultural Agrícol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa