VadeVi
Torna la ‘Poesia a les Caves’ de Sant Sadurní

Del 7 al 28 de maig Sant Sadurní acollirà una nova edició del Festival Poesia a les Caves, una iniciativa impulsada pel poeta sadurninenc Santi Borrell i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sant Sadurní que l’any passat no es va poder dur a terme a causa de la crisi sanitària.

Sigui com sigui, la d’enguany és la 13ena edició d’un festival consolidat que cada divendres de maig farà vibrar la poesia en la penombra de les caves, en aquesta ocasió amb una novetat: la darrera de les sessions tindrà lloc al Pati de Can Guineu, espai que a finals de maig es convertirà en un punt neuràlgic de les activitats de la vila. Un any més el cartell del festival l’ha dissenyat l’artista sadurninenc Alonso Castellanos.

Totes les sessions seguiran estrictament les mesures COVID19 i caldrà demanar cita prèvia. Aquest és el calendari previst:

Els recitals es faran els divendres 7, 14, 21 i 28 de maig a les 20h; el divendres 21 també s’ha programat una sessió  de Poesia infantil a les caves, a càrrec dels infants participants al Taller de Poesia Infantil realitzat a la Biblioteca.

  • 7 de maig: Cava Jaume Giró i Giró amb Lola Miquel, Ester Xargay i Santi Borrell.
  • 14 de maig: Codorniu amb Vicenç Llorca, Nati Soler i Víctor Verdú.
  • 21 de maig: Recaredo amb Rosa Maria Arrazola, Carles Figueras i Marta Pérez Sierra; i
  • 21 de maig: Poesia infantil a Cava Fonpinet a càrrec dels infants del Taller de Poesia infantil de la Biblioteca Ramon Bosch de Noya.
  • 28 de maig: El Pati de Can Guineu amb Biel Barnils, Miquel Cartró i Antoni Clapés.

La poesia, escoltada i llegida

El director del Festival, Santi Borrell, deia durant la presentació d’aquesta 13a edició que el festival “reivindica la poesia catalana, la poesia viva, amb aquesta aposta de convidar els poetes perquè llegeixin la seva obra. Una forma per conèixer com són, com parlen, com es mouen, una bona manera d’entendre els seus poemes”. Borrell ha explicat la voluntat d’apostar per poetes i poetesses en actiu, des d’una òptica d’estils diversos i pels poetes del territori “ja que el Penedès és una regió de grans poetes. Aquest festival també vol reivindicar el paper de la dona, de la creació femenina, amb una presència destacada”.

Un dels objectius del festival és també la promoció de la lectura, per la qual cosa l’obra dels autors es podrà adquirir durant les sessions del festival, per tal que els versos que ressonin a la profunditat de les caves els divendres es puguin assaborir després amb calma a cada casa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa