VadeVi
Últimes hores de vi i jazz a Vilafranca del Penedès
  • CA

Vilafranca està vivint un cap de setmana pletòric amb el Vijazz, un dels festivals més consolidats del Penedès que torna reforçat després de l’aturada al 2020 degut a la pandèmia. En la seva catorzena edició, i en un nou format sense fira de vins però amb taules i consumició de vi en els escenaris del festival, el Vijazz Vilafranca 2021 ha vist actuar grans noms del jazz internacional, que comparteixen cartell amb els vins i caves del Penedès.

El festival s’iniciava el dijous amb el concert de La Locomotora Negra, que diu adéu als escenaris després de 50 anys, i que va donar pas, divendres, al trio format per Carles Benavent, Tino di Geraldo i Jorge Pardo en una aposta per fusió de flamenc i ritmes mediterranis. En l’espai Elles i el Jazz, Gemma Abrié va actuar acompanyada del pianista Manel Camp; i dissabte, els concerts en doble sessió de Juan Perro a l’escenari de Jaume I i del quartet liderat per Elisabet Raspall al Claustre de Sant Francesc, van penjar el cartell de sold out en totes les seves sessions.

Aquest diumenge, dia de clausura, la cita és amb Cécile McLorin (20h), una de les joves que trepitja més fort dins del jazz català, guanyadora de 3 Grammys en els darrers vuit anys i nominada en d’altres quatre ocasions. Serà a l’Espai Jaume I, i actuarà acompanyada del pianista Sullivan Fortner.

Tast de vins guiats i sessions de maridatge

Des de que van iniciar-se les activitats de tast, segons l’organització, totes les sessions han omplert el seu aforament. Han estat conduïdes majoritàriament pel sommelier de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Xavi Viles, però també per sommeliers com el col·laborador de Vadevi Ramon Roset, Ramon Francàs i Meritxell Falgueras. Aquestes sessions de tast i maridatge han permès destapar un gran nombre de vins Penedès i escumosos que han maridat amb productes gastronòmics com formatges, ibèrics o xocolates.

Aquest diumenge, encara hi ha la possibilitat de gaudir de les següents activitats de tast:

  • A les 18:00h, tindrà lloc una sessió de maridatge de vins i caves de Família Ametller amb productes Ametller Origen que guiarà la comunicadora Meritxell Falgueras al Casal – Societat La Principal.
  • Seguirà, a partir de les 19:30h, un tast de vins Jean Leon amb Mireia Torres i Roser Catasús, al mateix teatre.
  • I just abans de finalitzar el festival, a les 21:00h, Xavi Viles dirigirà un tast de vins i escumosos del Penedès amb ibèrics d’Ametller Origen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa