‘La Marató de TV3’ d’enguany està dedicada a la salut mental. Davant d’un problema mèdic i social com aquest, els vins catalans també miraran de posar el seu gra de sorra. És per això que diversos cellers i entitats han organitzat, junts o per separat, diversos actes que recolliran fons per a aquest projecte.

A la DO Alella entre el primer i el 19 de desembre, al Celler Bouquet d’Alella, es podrà comprar el lot solidari “Entre Amics”. Format per dos vins “desenfadats, frescos i amb ganes de ser compartits”, estan pensats per riure i socialitzar amb els més propers. A més, la meitat de la recaptació de les vendes d’aquest pack anirà a parar a ‘La Marató de TV3’, que finançarà projectes de recerca i sensibilització sobre la salut mental.

Bouquet d'Alella
Bouquet d’Alella

Diumenge 12 de desembre també hi haurà activitats organitzades per donar-li suport. A les 10:30 del matí, al Centre d’Enoturisme d’Alta Alella, hi haurà El raïm inquiet, una visita familiar teatralitzada. Organitzada pel celler Alta Alella i amics col·laboradors, l’adaptació d’aquest conte infantil d’Elisenda Guiu permetrà recórrer el celler passant per les vinyes, la sala de fermentació i la zona de criança. Així, s’explicarà tot el procés de producció del vi de manera lúdica, guiat per l’actriu Cristina Peralta. Una activitat per a tota la família que acabarà amb un tast de most pels més petits i de vi o cava pels adults. El preu serà de 10€ per persona, que aniran dedicats íntegrament a La Marató. L’aforament és limitat i cal fer reserva prèvia al 628 62 41 82 o a [email protected].

Això, però, no és tot. Al mateix Centre d’Enoturisme, a partir de les 12, també hi haurà l’Alta Alella Wine Bar DJ Set, en benefici de La Marató. A la terrassa del Centre, entre les vinyes i amb vistes al mar, es podrà gaudir de bons vins i caves en una jornada solidària. A més, l’acte també anirà acompanyat d’aperitius i de música de DJ Diddi. L’entrada, de 15€ i que anirà íntegrament a La Marató, també cal reservar-la anticipadament al mateix telèfon o correu electrònic.

Alta Alella
Alta Alella

Lluny d’Alella, en aquest cas a Ripoll, s’havia programat un sopar-maridatge per recaptar fons per a La Marató, però de moment ha estat postposat per la situació epidemiològica. Organitzat per la Taula per la Salut Mental del Ripollès, ja havien fet diverses activitats, la més important de les quals, havia de ser el passat 26 de novembre al restaurant CAT Can Guetes de Ripoll. Allà, hi havia preparat un àpat amb formatges MUUU BEEE maridats amb vins del Celler de Capçanes (Montsant), cortesia de Vins Guillamet. L’acte tenia un preu de 29€ per persona i era amb reserva prèvia. Encara no se sap la nova data, però es pot aconseguir informació actualitzada a [email protected] o al telèfon 972 70 31 04.

Al Penedès, Albet i Noya organitza de la mà del grup cooperatiu d’inserció laboral Entrem una jornada solidària pel proper 19 de desembre. A partir de les 11h, hi haurà la presentació del llibre Balla Esperança Balla, editat pel grup Entrem, un recull de relats amb històries de vida i superació de persones amb malalties mentals, discapacitat i risc d’exclusió social; i seguirà amb ‘un tomb per la Marató’, una ruta de poc menys d’un quilòmetre que passa per la vinya d’Albet i Noya, el nou celler de l’Era i la nau modernista de 1925. La ruta té un cost /donació de 5 euros i inclou la degustació d’una copa de vi. Les sortides es faran cada 30 minuts; mentrestant, a la casa pairal d’Albet i Noya tindrà lloc el primer pop-up de la botiga EntremModa #senseetiquetes on es podran adquirir complements, roba i regals amb valors de la botiga outlet que el Grup Entrem té al carrer Sant Pere de Vilafranca. També hi haurà servei de wine bar durant tot el matí i actuacions musicals. En aquest cas, l’entrada és lliure.

Carol Vallès
Carol Vallès

D’altra banda, el passat 12 d’octubre, va tenir lloc la Jornada de Portes Obertes dels cellers elaboradors de cava. Organitzada des de fa una trentena d’anys per la Confraria del Cava, ha mantingut la seva popularitat i un bon número de cellers es van adherir a la iniciativa. Molts d’ells van donar beneficis obtinguts en aquestes visites a diversos projectes solidaris i un d’ells, Carol Vallès, ho va fer a La Marató de TV3.

A Corpinnat, el mateix dia, Recaredo també va obrir les seves portes per a la cinquena Jornada de Visites Solidàries. Els 1.120€ que va aconseguir aquesta proposta, que incloïa un recorregut pel celler i una degustació de Recaredo Terrers 2019 i de Miranius 2018 (Celler Credo) també van ser donats íntegrament a La Marató.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa