VadeVi
Els 179 vins de la DO Alella en una sola infografia
La Vinfografia dels vins d'Alella de Papers de Vi
La Vinfografia dels vins d’Alella de Papers de Vi

!--akiadsense-->

Papers de vi, la revista independent de vi i gastronomia de la Denominació d’Origen Alella, acaba d’editar un número especial monogràfic que és un catàleg de tots els vins que s’elaboren al territori d’aquesta denominació. L’especial aplega un total de 179 referències de vi, 47 més que a l’edició del 2016, agrupades per tipologies: blancs joves, blancs de criança, rosats, negres joves, negres de criança, dolços i generosos, escumosos dolços, escumosos brut, escumosos brut nature, escumosos rosats i vermuts.

En els propers dies es podrà trobar en paper, de manera gratuïta, als restaurants, vinateries i botigues de queviures selectes del territori i també es pot descarregar en format PDF des de la secció ‘En paper” del web papersdevi.cat.

Des de la revista destaquen el fet que “un territori que compta amb poc més de dues-centes hectàrees de vinya elabori 179 vins converteix la DO Alella, probablement, en la zona vinícola amb la relació més alta en “nombre de referències de vi per hectàrea de vinya” de tot el món”.

Més enllà del valor informatiu que aquesta vinografia té per als aficionats al vi, també es tracta d’una eina molt útil per als professionals: sommeliers i restauradors la utilitzen amb freqüència per configurar les seves cartes i maridatges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa