VadeVi
El vi de la DO Alella, protagonista d’una nova edició del Vi+

Comença la segona edició del Vi+, que enguany s’allargarà fins l’1 de novembre a través d’un cicle d’activitats i experiències enoturístiques entorn el món del vi, promogudes per una seixantena d’agents públics i privats que formen part de la Ruta del Vi de la DO Alella. Aquesta iniciativa va néixer l’any passat amb l’objectiu de dinamitzar el territori de la DO Alella, i enguany es vol insistir especialment en la Ruta del Vi DO Alella i en els seus atractius turístics.

Més de setanta propostes centren una programa­ció eclèctica al voltant del món del vi, el paisatge, la gastronomia i els productes autòctons. Es tracta d’activitats puntuals i d’altres de llarga durada de descoberta de la Ruta del Vi DO Alellarecorrent els 23 municipis del territori que en formen part: presen­tacions de vins i visites a cellers; tastos dirigits, menús i tallers gastronòmics; jornades de debat; propostes de música, teatre, literatura i poesia maridades amb vi; esdeveniments esportius; ru­tes patrimonials i sortides guiades a la natura; paquets d’hotel, wellness"> i vinoteràpia">, entre altres.

La iniciativa, promoguda pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella, està apadrinada per la cuinera maresmenca Carme Ruscalleda i compta amb el suport dels segells turístics de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i dels consorcis de turisme del Maresme i del Vallès Oriental.

El programa ofereix activitats molt variades pel que fa al format, els escenaris i els continguts, doncs es vol respondre a l’interès de diferents segments de públic:

  • Tastos de vi i gastronomia. Els vins i la cuina del territori de la DO Alella a través de degustacions i sopars a cellers, espais especialitzats i llocs singulars.
  • Història i Patrimoni. Passat i present vitivinícola a través d’excursions i visites guiades. Des de l’antiga Baetulo, els Forns Romans de la Fornaca fins a Can Ferrerons passant pel Centre Enoturístic i Arqueològic Vallmora o Alella Vinícola.
  • Tallers. Activitats amb fons didàctic per a tota la família: tallers de most per als menuts, de desgorjat d’ampolles de cava, sobre les aromes en el vi, com fer vermut casolà…
  • Música, Poesia, Teatre i Literatura. Teatre entre vinyes, poesia i dansa, concerts i actuacions al voltant del món del vi.
  • Activitats singulars. Des d’un Escape Wine"> fins a sortides a bord del Quetx Ciutat de Badalona (un vaixell de principis del segle XX) passant per tractaments de vinoteràpia">, wellness"> i estades a hotels, fins a la Nit de la Pansa Blanca.
  • Enoturisme. Caminades guiades, rutes a cavall o marxa nòrdica entre vinyes fent ruta pels cellers i el paisatge de la DO Alella.

Més informació sobre totes les activitats programades i compra d’experiències al web enoturismedoalella.cat/vimes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa