VadeVi
Bouquet d’Alella rep els segells Biosphere i Safe Travels pel seu compromís amb la sostenibilitat
  • CA

El Celler Bouquet d’Alella ha estat reconegut per Turisme de Barcelona i l’Agència Catalana de Turisme pel seu model d’enoturisme responsable i sostenible. Aquest reconeixement es concreta amb el segell BiosphereCommittedEntity, que aplica tots els Objectius de Desenvolupament Sostenible al sector del turisme. Alhora, aquesta distinció ha permès a Bouquet d’Alella obtenir també el SafeTravels, el segell de seguretat sanitària homologada internacionalment per The World Travel & Tourism Council (WTTC). Aquest distintiu permet als viatgers reconèixer a qualsevol país del món, les empreses, entitats i destinacions que com Bouquet d’Alella han adoptat protocols normalitzats de mesures de seguretat i prevenció enfront de la COVID-19. Safe Travels ha estat atorgat pel Consorci Turisme de Barcelona a Bouquet d’Alella com a empresa turística de la Destinació Barcelona.

El Biosphere de turisme sostenible acredita Bouquet d’Alella com a destinació de qualitat vinculada a un patrimoni paisatgístic. Obtenir el segell implica, entre altres, complir tots els requisits recollits en un Manual de bones pràctiques i elaborar un pla anual d’accions de millora en aquest terreny. Amb tot, formar part d’aquest projecte respon al compromís personal i corporatiu basat en la sostenibilitat ambiental, social i cultural del celler de la DO Alella. Aquesta implicació envers la sostenibilitat no es limita a l’àmbit de l’enoturisme, és valor essencial de la filosofia i manera de treballar de Bouquet d’Alella. Així, també, a la viticultura.

Bouquet d’Alella també ha rebut el segell SafeTravels | Bouquet d’Alella

El celler està emplaçat dins una masia del segle XV entre vinyes, amb vistes al poble d’Alella i al mar Mediterrani, i abraçat pel Parc de la Serralada Litoral. Aquesta ubicació i entorn privilegiats, com també la viticultura ecològica i sostenible que practiquen, són els eixos vertebradors de totes les activitats que Bouquet d’Alella desenvolupa. Enoturisme sostenible a Bouquet d’Alella és donar a conèixer de forma respectuosa el paisatge i la biodiversitat de l’entorn que protegeixen i treballen a través de la viticultura ecològica i de mínima intervenció. “Ens agrada compartir la nostra experiència vitivinícola així com el nostre entorn únic, a tocar de Barcelona, amb activitats respectuoses amb el medi i per a grups reduïts. Al cap i a la fi, vinya, entorn i biodiversitat formen un tot que fa possible els nostres vins ecològics i mediterranis”, indiquen des del celler.

Més enllà d’un valor vinculat a la marca, la sostenibilitat és un compromís heretat amb tenir cura de la terra i l’ecosistema de la finca. Una filosofia que guia el dia a dia i s’expressa de manera natural en les bones pràctiques agrícoles i al celler i, per extensió, en l’enoturisme. El turisme neix per compartir l’entorn saludable, el paisatge únic i els vins que en són reflex. Així, a més de practicar una viticultura ecològica i respectuosa, amb la verema manual de les varietats autòctones que conreen, a Bouquet d’Alella tenen cura de la rica biodiversitat de la zona: flora autòctona i plantes adaptades al clima mediterrani (romaní, espígol, til·lers, oliveres, moreres i altres arbres fruiters; buguenvíl·lies, margarides i altres flors que requereixen poc manteniment i donen color a la façana.) i fauna autòctona, salvatge i variada (des de conills, faisans i moltes espècies d’ocells fins a porcs senglars i cabirols que procuren mantenir al marge de les vinyes mitjançant tancaments).

Alhora, el celler fa un consum mesurat de l’aigua. Té un sistema de reg gota a gota només a les parcel·les de vinya amb més risc de patir estrès hídric i que s’utilitza només quan és estrictament necessari. També disposen d’una bassa natural on recullen l’aigua de la pluja que és utilitzada pel reg.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa