VadeVi
Bouquet d’Alella treu les seves “Edicions limitades”
  • CA

Bouquet d’Alella llança al mercat les seves Edicions Limitades, uns vins que, per la seva varietat i forma d’elaboració, volen sorprendre oferint el millor d’aquest celler d’Alella. Aquest any 2017 començaran amb les Edicions Limitades de Pansa Rosada i Monastrell.

En el primer cas, es tracta d’una microvinificació de només 240 ampolles que surt al mercat aquest mes de Juny, i el raïm ha estat seleccionat cep a cep a les diferents parcel.les del celler. A més, la fermentació s’ha realitzar amb llevats autòctons i amb les seves pells, donant un vi brisat, amb molta personalitat i singular.

Les Edicions Limitades són uns vins únics perquè, com comenta el Toni Cerdà, enòleg del celler, “som inquiets i ens agrada experimentar amb les varietats autòctones que tenim a les nostres vinyes. Per aquest motiu vam pensar que seria molt interessant fer petites microvinificacions, que no havien de ser iguals cada any. I per això aquests vins es diuen Edicions Limitades: aquest any els podràs provar, però l’any que vé ja es veurà, perquè dependrà del temps i de l’evolució de la varietat”.

El celler preveu treure a partir del mes de setembre, la microvinificació de monastrell, que serà el primer vi negre monovarietal d’aquest tipus de raïm que es fa a la DO Alella i que, ara mateix, està a les barriques fent criança.

En el cas del Pansa Rosada, és un vi elaborat amb ceps seleccionats un a un i se n’ha fet una producció de només 240 ampolles. Com la resta de vins del celler, és d’agricultura ecològica, la verema s’ha fet de manera manual i en el premsat s’ha aprofitat exclusivament el most flor. És un vi de color daurat molt pàl·lid amb reflexos d’or nou rosat i tons acerats, i aromes de fruites fresques com la poma àcida i frescor pròpia d’herbes de sotabosc i mediterrànies com el fonoll. Té un fons anisat i amb lleugers tocs de fruita vermella i mango.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa