VadeVi
La DO Alella protegeix la verema de la Covid-19
  • CA
La verema a la DO Alella també es protegeix de la Covid-19
La verema a la DO Alella també es protegeix de la Covid-19 | Cedida

!--akiadsense-->

Els departaments de Salut i Agricultura de la Generalitat s’han reunit aquest dimecres amb representants del sector vitivinícola de la DO Alella i els ajuntaments del territori que pertanyen a aquesta denominació per explicar com es protegirà la verema de la Covid-19.

A la trobada s’han explicat les diferents mesures de protecció incloses en el pla de contenció aprovat pel Govern específicament per a la verema, amb l’objectiu de garantir la salut dels treballadors i treballadores que participaran en la campanya d’enguany i de les persones que resideixen o conviuen en el territori d’aquesta denominació.

A banda de les mesures bàsiques de protecció (mascareta, distància i higiene de mans i d’espais), el pla especial per a la verema recomana que els serveis de Prevenció de Riscos Laborals de les empreses duguin a terme una revisió mèdica a tots els treballadors i treballadores que s’hi incorporin i que hagin tingut residència fora del territori en els últims 14 dies. Aquesta revisió inclourà, si s’escau, una prova PCR.

També s’han demanat que tothom pugui ser localitzat en qualsevol moment per si es dona algun cas positiu i poder indicar d’aquesta manera els aïllaments necessaris.

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, que ha encapçalat la reunió, recorda que la setmana passada es va aprovar el protocol per a la verema del Penedès i que “ara és important donar a conèixer l’adaptació d’aquestes mesures a la campanya de la DO Alella, no només per preveure possibles contagis, sinó per tenir clars els circuïts que cal seguir en cas que es produeixin casos positius de Covid-19 durant la verema”.

Fernàndez afegeix que “les característiques i la dimensió de la verema de la DO Alella la diferencien d’altres campanyes agràries, però igualment hem d’estar alerta i per això hem adaptat els protocols que ens permetin fer una important tasca de prevenció.”

El director territorial d’Agricultura a Barcelona, Josep Pena, destaca que “en la verema de la DO Alella es produeix una contractació més de proximitat, amb personal ja fidelitzat a les explotacions, i que d’aquesta manera es minimitzen els desplaçaments.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa