VadeVi
Joaquim Batlle: “Per sortir d’aquesta crisi haurem de protegir el vi català”
  • CA

!--akiadsense-->

La DO Alella no està exempta de la crisi que afecta a tot el sector del vi català. La incertesa i la pèrdua quasi total de les vendes són les principals preocupacions de la més petita de les denominacions d’origen de Catalunya.

“La situació és molt difícil. Tots els cellers fem enoturisme i evidentment tota l’activitat està parada. La venda directe que també feien molts cellers tampoc no és possible i el punt fort no és la venda als supermercats, per tant tothom està molt encongit i fins i tot espantat, perquè ningú sap ben bé què passarà”, explica Joaquim Batlle, president de la DO Alella en declaracions a Vadevi. De moment anuncia que aquest mes no es cobraran les quotes als cellers que queden suspeses “a veure com evoluciona tot”, explica Batlle.

Sobre els possibles ajuts que les diferents administracions han posat en marxa per fer front a les dificultats econòmiques que han provocat les mesures restrictives pel coronavirus, per Joaquim Batlle són “paper mullat. No hi tenim molta confiança perquè de moment no n’hi ha cap a les que es puguin adherir els cellers”.

En aquests sentit, Batlle aposta per la reivindicació del producte de proximitat. “Per sortir d’aquesta crisi ens haurem de protegir. Haurem de posar l’èmfasi en el producte de local, de proximitat. Ens haurem de replantejar la promoció al mercat local. La gent ha de consumir més vi català”, explica.

“A més és que no pot ser que quan vas al súper la majoria dels vins siguin de fora. És una vergonya. Ens hauríem de conscienciar tots de la necessitat de consumir vi de proximitat”, afegeix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa