VadeVi
La nova anyada de l’Alta Alella Laietà ja és al mercat
  • CA

Alta Alella Privat presenta la nova anyada del seu cava AA LAIETÀ, la 2013 que es podrà gaudir en tres tipus d’ampolla diferents: Màgnum de 1,5l, la tradicional de 0,75l i la mitja ampolla de 0,375l.

AA LAIETÀ s’elabora seguint el mètode xampanyès. En els tres formats, el cava realitza la segona fermentació dins de la mateixa ampolla, en la qual fa la criança i surt finalment al mercat. Es tracta d’un Brut Nature Gran Reserva elaborat 100% de la selecció de raïms ecològics de pansa blanca, chardonnay i pinot noir de la finca.

L’anyada 2013, caracteritzada per pluges abundants i temperatures baixes durant la primavera, ha donat com a resultat -segons el celler- uns vins blancs de base cava molt aromàtics. Els seus més de 30 mesos de criança li aporten notes de fruita blanca amb un fons de flors, fruits vermells i ametlles. En boca, descriuen l’AA LAIETÀ com un vi sec, untuós i afruitat. Té una bombolla fina i una entrada fresca amb cos estructurat i un gust molt persistent.

Aquest Gran Reserva ha obtingut múltiples reconeixements entre els quals destaquen el “Millor cava d’Espanya” i el “Millor vi ecològic del planeta” a l’edició 2014 del concurs International Wine Challenge, on es tasten més de 15.000 vins a cegues de tot el món. Els preus de venda al públic són: 43,50€ (1’5l); 18,85€ (0’75l) i 13€ (0’375l).

El Celler Alta Alella és un projecte familiar nascut fa més de vint anys. Ubicat entre els municipis de Tiana i Alella, a la zona agrícola del Parc Natural de la Serralada de Marina, el celler va començar quan l’enòleg Josep Maria Pujol-Busquets, després d’elaborar vins per mig món, va adquirir juntament amb la seva dona, Cristina Guillén, la finca de Can Genís.

Ben a la vora del Mediterrani, el matrimoni va restaurar la casa noucentista, va recuperar les vinyes antigues, algunes amb més de 60 anys, i va construir un celler més modern, ecològic i actual en el que treballen per produir vins que reflecteixin el terroir i l’anyada. Ara, Alta Alella reforça la seva aposta per l’ecologia amb el Celler de les Aus, un projecte de futur que uneix dues generacions, la d’en Josep Maria i Cristina amb la de les seves dues filles, Mireia i Georgina Pujol-Busquets Guillén.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa