On comença i on acaba la creació d’unes postres només ve determinat per la imaginació d’aquell que les crea, ja que algunes poden ser molt simples i altres, veritables obres d’art que fan que les nostres pupil·les es dilatin, la nostra boca produeixi saliva i la nostra pell es posi de carn de gallina.

La combinació de sabors i textures són infinites i això fa que el maridatge amb les postres es converteixi en una dolça aventura. Hem de tenir en compte els matisos predominants i residuals en post gust si volem maridar correctament unes postres per afinitat, encara que els contrastos siguin deliciosament socorreguts en la unió del vi amb l’últim plat del menú.

Conèixer els ingredients de les postres és doncs, imprescindible perquè l’harmonia entre vi i postres sigui del grat de tots. Fruits secs, fruites blanques, pa de pessic, fruites del bosc … La xocolata i totes les seves variants. Fredes o calentes. Suaus o calòriques … Molts paràmetres a tenir en compte. Per això, les postres són un dels maridatges més divertits en la seva fase d’experimentació.

I pel que fa als vins, els dolços naturals, els licorosos o misteles, els escumosos, olorosos, rancis i suma i segueix. Tots tenen cabuda en aquest espai.

Ara bé, parlar de les postres i parlar de la xocolata és gairebé inevitable. No en va, la majoria dels menús de moltíssims restaurants finalitzen en xocolata.

Així que anem a menjar-nos un deliciós pastís de xocolata Sacher i anem a acompanyar-la amb el Dolç Mataró d’Alta Alella.

A la DO Alella, el celler Alta Alella Privat ha treballat en aquesta varietat autòctona, el mataró o monestrell, fins a aconseguir un deliciós vi dolç negre ecològic amb 6 mesos de maceració en dipòsits d’acer inoxidable i 2 mesos de criança en roure francès.

Aquesta llaminadura líquida ens regala aroma a fruites confitades, figues, melmelada de tomàquet i tocs de pell de taronja. Untuós, delicat i equilibrat, ens deixarà amb un dolç somriure a la boca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa