VadeVi
El Vi+ torna ple d’activitats al territori de la DO Alella

Ara que l’octubre ja és a tocar, la Ruta del Vi DO Alella comença a preparar-se per una nova edició del Vi+, ple de propostes i activitats per conèixer a fons i divertir-se a la terra de la pansa blanca. El programa ja es pot consultar a la pàgina web del Consorci d’Enoturisme DO Alella i és ple d’esdeveniments lligats d’una manera o d’una altra al vi, de maridatges, tastos o visites guiades fins a tallers o ioga, per exemple.

Els tastos i maridatges són una de les activitats principals dels cellers de la DO Alella i també dels restaurants i associacions del Consorci d’Enoturisme. Tasta el Masnou (diumenge 3 d’octubre a la vinya testimonial del Parc Vallmora), Tast de vins de la DO Alella maridats amb productes de proximitat (dijous 7 d’octubre a Tiana) o el Tast de Testuan (diumenge 24 d’octubre a Cabrils) en són alguns exemples, com també els tastos de vins de la DO Alella a Argentona (diumenge 17 d’octubre) i al Masnou (dissabte 23 d’octubre), a més de les organitzades al Restaurant Can Duran d’Alella, on es podran tastar els vins d’Albert Federico cada dimecres del mes.

Cartell del Vi+ 2021

Pel que fa als maridatges, hi ha opcions clàssiques com el sopar maridatge Raventós d’Alella al restaurant Sant Miquel de Vallromanes (dissabte 2 d’octubre) o propostes de maridatges culturals com el Maridatge Opera & Vi, al Celler Bouquet d’Alella (dissabte 2 d’octubre), L’Art del Vi, a Premià de Dalt (dissabte 23 d’octubre) o el maridatge Tardor & Vi, també al Celler Bouquet d’Alella (dissabte 30 d’octubre). Així mateix, la botiga Cristina Guillén de Badalona organitza dissabte 29 d’octubre la projecció del curtmetratge L’últim Torero, maridant la trobada amb vins del celler Alta Alella. A la mateixa programació del Vi+ també se celebren dos enotastos a l’Escola de Mar de Badalona: el primer és amb vins dels cellers de la botiga Cristina Guillén (dissabte 9 d’octubre) i el segon, dissabte 23 d’octubre, és un recorregut per la DO Alella.

Les visites guiades també tindran espai. Les primeres seran dissabte 16 i diumenge 17 d’octubre,visites al Castellnou de Llinars del Vallès, amb tast de vins i formatges inclòs. I per a qui prefereixi una visita més distesa, hi ha la visita teatralitzada El Raïm Inquiet que organitza el celler Alta Alella diumenge 24 d’octubre. I el mateix dia, i seguint amb les activitats de caràcter més lúdic, vermut musical al jaciment romà de Vallmora. Per als que prefereixin conèixer més a fons el món que envolta els vins de la DO Alella, dissabte 16, l’Oficina de Turisme d’Alella organitza una passejada entre vinyes i boscos per conèixer a fons la Denominació d’Origen i quines són les característiques que la fan única.

Els tallers també tenen un lloc especial, i els amants de la cuina podran gaudir d’un taller de cuina de temporada al Celler Can Roda diumenge 3 d’octubre i el mateix dia, al celler Alta Alella, una proposta ben diferent: taller de cosmètica natural seguit d’un brunch entre vinyes.

Les vinyes de la DO Alella estan a 20 minuts del centre de Barcelona
Les vinyes de la DO Alella són a 20 minuts del centre de Barcelona

A més, al llarg de tot el mes, de dimarts a dissabte, Alella Organic Spa ofereix massatges relaxants amb vinoteràpia. I pels que prefereixin un altre tipus d’activitat, el celler Alta Alella també organitza una sessió de hatha ioga i aperitiu entre vinyes (dissabte 16 d’octubre), mentre que el celler Bouquet d’Alella proposa un petit pícnic, també entre vinyes, diumenge 17 d’octubre. I també els més petits tindran el seu moment per apropar-se al món de vi. Serà dissabte 2 d’octubre a la vinya testimonial Can Magarola d’Alella. Una activitat que permetrà a tota la família entendre el cicle de la vinya i com el raïm es transforma en vi.

Amb motiu d’aquesta edició del Vi+, alguns dels restaurants que formen part de la Ruta ofereixen menús especials. Així, el Restaurant Mas Padellàs (Teià) ofereix una tapa amb maridatge; el Restaurant Trànsit (Vilanova del Vallès) ofereix un menú de migdia maridat amb vins de la DO Alella; i el Restaurant el NouAntigó (Teià) proposa el menú D’Gusta, amb 5 plats de temporada i cuina de proximitat, acompanyats de vins amb Denominació d’Origen Alella.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa