Ara, tothom que vulgui pot participar en l’elaboració d’un vi blanc de la DO Alella. El viticultora Albert Federico Salellas té unes vinyes situades al nord de la Vall de Rials. Són vinyes de pansa blanca pròpia d’aquesta denominació i que miren al mar. D’aquests raïms, ara l’Albert en vol fer un vi però de forma col·lectiva i és per això que ha obert un projecte de micromecenatge a través de Verkami per aconseguir 6.000 euros.

Serà un vi ecològic i de producció exclusiva pels que participin al projecte. Entre tots es farà la verema i es premsarà el raïm a la mateixa vinya amb una premsa manual. Després el vi madurarà durant 6 mesos en bóta de roure americà i entre tots s’escollirà l’etiqueta i el nom del vi.

Albert Federico va iniciar el seu projecte vitivinícola l’any 2015 recuperant unes vinyes velles a la població de Teià, al Maresme. D’aquí neix el seu primer vi de la DO Alella, el Pensa 2015. Actualment treballa 7 hectàrees de vinya i elabora cinc vins, tots dins la DO Alella, El cultiu és ecològic i també amb alguna influència de l’agricultura biodinàmica.

Les aportacions aniran destinades a la compra de material necessari per l’elaboració de vi com caixes de verema, premsa, dipòsits, bótes, ampolles, etiquetes, etc i la part restant s’utilitzarà per a fer millores en el cultiu de la vinya i en cobrir part de la despesa d’elaboració dels vins de l’anyada 2019.

Nou comentari

Comparteix