La Denominació d’Origen Catalunya tanca la verema 2016 amb un total de 53.021.204 kg de raïm, repartits entre 11.699 pesades. Aquesta xifra representa un 4,1% més que a la verema del 2015 (51 milions de kg), deixant enrere les previsions a la baixa que s’havien fet inicialment, i que auguraven una reducció en la producció degut especialment a haver patit un hivern molt sec.

Finalment les pluges caigudes a principis de primavera han estat suficients per garantir una bona brotada i un bon desenvolupament vegetatiu dels ceps, amb una càrrega de raïms generosa. D’altra banda, varietats de maduració tardana i amb importància quantitativa la DO Catalunya, com són la Parellada, el Cabernet Sauvignon i la Carinyena, han contribuït a incrementar aquesta xifra final.

Pel que fa a l’aspecte sanitari i qualitatiu dels raïms, tot i presentar una mida de gra reduïda a causa de la falta d’aigua, són d’una qualitat força bona. Les graduacions alcohòliques en potència són elevades, amb un valor mitjà global de 12,7% vol. i mantenint un bon equilibri amb l’acidesa.

L’increment en la verema a la DO Catalunya posa també de manifest l’aposta dels cellers per aquesta denominació d’origen a l’hora de destinar les seves produccions de raïm, ja que, en global, la resta de vinyes catalanes han patit un descens en les seves produccions respecte a la verema anterior, una xifra que s’estima al voltant del 7% menys.

En l’actualitat, la Denominació d’Origen Catalunya es nodreix de més de 40.000 hectàrees de vinya conreades per uns 6.000 viticultors de més de 200 cellers, i és la més gran Denominació d’Origen catalana, amb més de 60 milions d’ampolles comercialitzades l’any.

Nou comentari

Comparteix