“Conviden Martín a un tast de vins a casa de l’Ariadna. Cadascú ha de portar una ampolla. En Martín no està gaire convençut de la seva tria, i quan es troba a l’ascensor amb una altra de les assistents es reafirma en la seva errònia selecció. Només hi ha una manera de sortir d’aquesta situació: anar al passat i buscar una ampolla a l’alçada de la cita”.

Així arrenca el nou Vinòmic"> de la Denominació d’Origen Catalunya. Bacus to the Future">, signada pel duo Andrés Palomino (el guionista) i Àlex S. Roca (l’il·lustrador), és una historieta gràfica que, no només marida vi i còmic, sinó que aquesta vegada juga també amb els referents cinematogràfics de tota una generació. I és que aquest Vinòmic"> és també un homenatge a la mítica pel·lícula que als anys 80 feia viatjar pel temps i somiar amb un futur amb cotxes voladors.

Àlex S. Roca és il·lustrador, animador i creador d’historietes de caire friki. És fundador de la productora de vídeo i postproducció Quarantados, amb la qual ha realitzat animacions per TV, cinema i vídeos virals com el popular Españistán">. Els personatges i històries de l’Àlex acostumen a ser picades d’ull al cinema fantàstic, les sèries de TV i els còmics de culte.

Andrés Palomino és un prolífic escriptor, monologuista i autor de còmics que, des de 2008, publica el seu propi webcòmic, Las Crónicas PSN">, protagonitzades per uns personatges aficionats als còmics, als jocs de rol i als videojocs. Ha publicat, entre d’altres, ¿Dónde está el guionista?">, en tàndem amb l’Àlex S. Roca, i el llibre Generació Tomàtic">. Treballa com a guionista al programa infantil de Televisió de Catalunya El Club Super3">, i la seva última obra és ¡Por Crom! Aventures épicas de un heavy rolero">.

Després de l’èxit de la primera temporada de Vinòmics">, la DO Catalunya continua apostant pel còmic, una disciplina artística poc utilitzada pel sector vitivinícola del nostre país, com a vehicle per a difondre la cultura del vi mitjançant l’entreteniment. El relat de Palomino i Roca és la cinquena entrega d’aquesta segona edició de Vinòmics">. La propera historieta arribarà dijous 19 d’octubre, i estarà signada per Ana Belén Rivero.

Nou comentari