VadeVi
El curt “Bohèmia” de la DO Catalunya guardonat al festival de cine de Nova York
  • CA
Bohèmia

!--akiadsense-->

El curt impulsat per la Denominació d’Origen Catalunya “Bohèmia” ha guanyat el Premi del Jurat al Millor Curt en Llengua Estrangera al Long Beach International Film Festival de Nova York. Es tracta d’un dels reconeixements més destacats a nivell internacional en el món del curtsmetratges.

Bohèmia, que la DO Catalunya va pre-estrenar als cinemes Phenomena de Barcelona el passat de mes de desembre, està dirigit per l’Anna Petrus, produït per Jordi Comellas, i protagonitzat per la darrera guanyadora dels Premis Goya a la Millor Actriu Revelació, Bruna Cusí, i per Roger Dalmases i Ferran Herrera.

El curt explica un passatge en la vida del jove Fermí a la Catalunya vitivinícola dels anys 20, amb l’arribada d’Anna Mir, una pintora qui desperta en l’adolescent la passió per l’art i la pintura, al temps que ell li descobreix a ella l’únic món que coneix: el de les vinyes i el vi. Bohèmia és l’adaptació del Vinomic de David Morancho, un dels 14 “relats gràfics amb gust de bon vi” que la DO Catalunya ha anat publicant en els darrers 2 amb la coordinació de l’autor Raúl Deamo, en una acció que pretén reivindicar el vi com a una expressió cultural més i que ha fet el salt a la novel·la gràfica recentment (Norma Comics). David Morancho, a més, és l’autor del cartell del curt. El matrimoni vi i cinema que suposa el curt signat per l’Anna Petrus és una nova aposta en aquest aspecte.

Bohèmia ha arribat al Festival de Nova York després de recollir molt bones crítiques de la premsa especialitzada en les projeccions de Festivals a Barcelona i Menorca. El proper mes de setembre la cita serà a Londres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa