Verema DO Catalunya 2018

!--akiadsense-->

Els cellers de la Denominació d’Origen Catalunya comencen aquests dies a veremar amb molt bones expectatives pel que fa a la producció, que s’espera que sigui superior a la de l’any passat i molt propera al que es consideraria un any normal a la DO Catalunya.

Aquesta bona previsió en quantitat de collita respon a una sortida de raïms per cep, en termes generals, superior a la que es va produir l’any passat i a una pluviometria favorable durant bona part del cicle de la vinya. No s’han produït reduccions del granat que puguin acabar tenint conseqüències destacades sobre la producció global final. I les incidències per pedregada i gelades primaverals, puntuals, tampoc han estat rellevants. Sí que hi ha hagut certa pressió de míldiu, afectant fulles i raïms abans de floració allà on no s’ha protegit el cultiu adequadament, però amb poca afectació final a la quantitat.

A més d’unes bones xifres pel que fa al volum, s’espera que el raïm d’enguany aconsegueixi també una gran qualitat. El procés de maduració del raïm avança a bon ritme i en equilibri, amb la consecució de bons graus i el manteniment de bones acideses. Les perspectives pel que fa a aromes, color i estructura en els vins que s’obtindran són molt engrescadores. I l’afectació per malalties fúngiques, de moment, no està donant problemes.

Pel que fa a la successió d’estadis fenològics, si bé en algunes zones s’estava detectant un retard que podia superar el parell de setmanes respecte a l’any passat, la forta onada de calor dels primers dies d’agost ha ajudat a escurçar aquesta diferència, de manera que finalment l’inici de verema arrenca entre 7 i 10 dies més tard que en 2017.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: L'anyada de la independència!!! a setembre 01, 2018 | 18:55
    L'anyada de la independència!!! setembre 01, 2018 | 18:55
    L'anyada de la independència!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa