VadeVi
La DO Catalunya preveu una bona verema malgrat les adversitats climàtiques
  • CA

!--akiadsense-->

La verema 2019 està començant ja en algunes comarques, tot i que arribarà a la seva màxima activitat durant la segona quinzena d’agost i el mes de setembre. Les primeres valoracions són optimistes, tot i que les inclemències meteorològiques que han patit algunes zones en les darreres setmanes.

La sortida de raïms per cep ha estat similar a la de l’any passat i les vinyes presenten, en termes generals, un bon aspecte vegetatiu.

Sanitàriament, la situació a hores d’ara és molt satisfactòria. A nivell de míldiu, varies zones encara no han detectat ni tan sols la primera taca en fulla. D’altra banda, ni la malura ni el corc del raïm estan generant problemes d’importància. Si bé és cert que a l’extrem sud del país s’ha viscut una onada de calor que va provocar cremades de fulla i fruit de certa rellevància.

Pel que fa a la seqüència dels estadis fenològics, el verolat, és molt incipient i fins i tot inexistent en bona part de la zona de producció de la DO. Tot plegat indica una previsió d’inici de verema similar al de l’any passat, i al que en el conjunt dels darrers 15-20 anys, es podria considerar normal: principis de setembre.

Encara resulta complicat entrar a fer estimacions de quantitat de collita, tenint en compte que un escenari de sequera o pel contrari, de pluja generosa, durant aquest proper mes d’agost, pot suposar una retallada o un increment destacable de les produccions de raïm.

En condicions habituals de mitjans d’estiu, és prou factible pensar en què la xifra es pot aproximar força als valors d’una collita normal, o quedar només una mica per sota.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa