VadeVi
La DO Catalunya reparteix fins a 6.500 € en premis per treballs que comuniquin el vi
  • CA
Ampolles i copes de vi

!–akiadsense–>

La Denominació d’Origen (DO) Catalunya organitza el concurs Digital Wine Contest DO Catalunya (abans, BlocDOCat) que des de la seva concepció ha tingut la finalitat de reconèixer i premiar les iniciatives digitals particulars de divulgació i reflexió al voltant de la cultura del vi i, especialment, del vi català, i sempre des d’una visió innovadora i creativa.

Al llarg de 14 anys, des de la celebració del primer Concurs BlocDOCat -un dels primers certàmens de l’estat en premiar aquest tipus d’iniciatives dins el sector-, el món de la comunicació ha viscut grans canvis, amb l’aparició de nous suports i canals en detriment d’altres que han perdut pes i/o presencia. Aquest any a més, cal sumar-hi la situació excepcional arran de la pandèmia global de la Covid19, que ha suposat un augment tant de la creació com del consum de continguts digitals, també en el sector del vi, i que de nou ha posat de relleu la necessitat d’innovar i d’adaptar-se a nous llenguatges i canals.

És per aquesta necessitat d’adaptar-se, que el Digital Wine Contest presenta algunes novetats amb la intenció de fer que els usuaris formin part del procés, no només de participació sinó de selecció dels participants i guanyadors.

Categories i premis

El concurs comptarà en aquesta edició amb quatre categories, les tres ja conegudes i una de nova per reconèixer els agents prescriptors de la cultura i qualitat del vi català en un sentit ampli.

Millor imatge sobre vi català i cultura vitivinícola, amb un primer premi valorat en 1.500€

Millor Vídeo sobre vi català i cultura vitivinícola, amb un primer premi valorat en 1.500€

Millor text sobre vi català i cultura vitivinícola, amb un primer premi valorat en 1.500€

Millor prescriptor de vi català i cultura vitivinícola’ amb un primer premi valorat en 2.000€

En el cas de la categoria de ‘Millor prescriptor’, a més de les candidatures personals, els usuaris també podran proposar un perfil. En aquest cas, l’organització s’encarregarà de comunicar-ho a la persona proposada per confirmar si vol formar part del concurs.

Selecció dels guanyadors i calendari

Un dels principals canvis d’aquesta nova edició és el procés de selecció dels guanyadors a les diferents categories.

Tot i que es manté la valoració d’un jurat professional en les tres primeres categories (Millor imatge, vídeo i text), aquest només decidirà el 50% del resultat, ja que l’altre 50% es decidirà per votació popular a través del web www.docat.cat. D’altra banda, hi haurà dues fases en les votacions: la primera per seleccionar els 8 o 10 finalistes per a cada categoria. I la segona per triar els guanyadors.

La categoria de Millor prescriptor de vi català i cultura vitivinícola, un cop presentades totes les categories i obert el període de votació, serà plenament decidida per votació popular.

La convocatòria per presentar-se al concurs s’allargarà fins el proper 25 de gener per a les categories de Millor imatge, vídeo i text; i fins l’1 de febrer per a la categoria de Millor prescriptor.

Participació i requisits

La vocació de la DO Catalunya ha estat exportadora i internacional des de la seva creació. És per això que la 7a edició d’aquest concurs no compta amb categories en funció de l’origen o la ubicació dels participants. Qualsevol persona, de qualsevol país, podrà presentar-se a qualsevol de les 4 categories establertes, sempre que compleixi amb els requisits que marquen les bases i empleni correctament el formulari d’inscripció que es troba al web.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa