VadeVi
Xavier Pié (DO Catalunya): “El vi que no s’haurà consumit ja no es recuperarà”
  • CA
DO Catalunya

!--akiadsense-->

La DO Catalunya és la més gran en volum de les denominacions d’origen vitivinícoles de Catalunya. Cada any elabora fins a 60 milions d’ampolles de vi i tot que “encara és d’hora per parlar de xifres”, el seu president Xavier Pié, explica a Vadevi que “el que està clar és que no anirà bé”.

A diferència d’altres productes “el vi que no s’haurà consumit aquests dies ja no es recuperarà per tant les pèrdues seran importants, tot i que encara no les podem quantificar”, afirma el seu president.

Mentrestant, les més de 40.000 hectàrees de vinya es continuen conreant. “La vinya no entén de coronavirus. Ja està brotant en alguns punts i cal seguir treballant-la. Això no ho podem parar. Just la setmana passada en alguns punts s’estaven fent els tractament de confusió sexual amb feromones i tot que l’activitat a la vinya ara mateix no és molt intensa s’ha de seguir fent”, explica Pié.

Sobre la situació econòmica dels cellers, el president de la DO Catalunya recorda que “qui més qui menys viu al dia i ningú estava preparat per fer front a una situació com aquesta, és del tot inesperada i la vivim amb preocupació”.

Una preocupació que Pié la fa extensiva a la resta de sector vinculats al vi, “aquesta crisi mostra que l’economia està molt interrelacionada, més del que ens pensem i és per això que és molt difícil fer una anàlisi només de sector. Estem preocupats pels cellers, per descomptat, però també pels restaurants, distribuïdors i botigues que també han hagut de baixar o suspendre del tot la seva activitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa