VadeVi
La DO Catalunya posa el vi a diverses cites culturals d’aquesta tardor

La Denominació d’Origen Catalunya estrena la tardor amb força, sumant els seus vins a diverses iniciatives culturals. En aquest sentit, ja fa uns dies que els productes d’aquesta DO acompanyen obres de teatre i festivals, com és el cas de la 35a temporada del Grup Focus, l’obra 53 Diumenges i el Festival Accents. Altres accions, com les vinculades amb la nova temporada de T’estimo si he begut, el Festival In-Edit, el Festival Zoom, La Setmana del Vi Català o el concurs de tast de vins a cegues del Restaurant Marejol estan a punt de començar.

La DO Catalunya col·labora de nou amb l’obra teatral 53 Diumenges de Cesc Gay en una gira pel territori català que va començar el 24 de setembre i s’estendrà fins al 18 de desembre. L’entitat té un paper propi a l’escena en forma de product placement, així que tant la DO com les diferents referències, són directament anomenades en una de les escenes de l’obra.

D’altra banda, aquest 14 d’octubre s’estrena una nova temporada de T’estimo si he begut, obra teatral produïda per Dagoll Dagom, La Brutal i T de Teatre. L’obra arriba al Teatre Poliorama de Barcelona i compartirà vuit contes i narracions originals d’Empar Moliner i 6 cançons compostes pel músic Andreu Gallén. La producció compta de nou amb la col·laboració de la DO.

El compromís de la DO amb la cultura i concretament amb el teatre, també es fa palesa amb la col·laboració amb la 35a temporada del Grup Focus, que es va inaugurar a principis de setembre i que, durant 12 setmanes, està comptant amb la presència de diferents vins de la denominació d’origen als seus teatres: Romea, Goya, Condal i La Villarroel.

D’altra banda, aquest primer d’octubre es va donar el tret de sortida a la 8a edició d’Accents, el festival de pop rock i folk que s’allargarà fins al 10 de desembre i que es maridarà amb els vins d’aquesta DO. Els assistents, a més, podran gaudir d’un tast de vins el 19 de novembre a les 20:30h durant l’actuació de l’artista Monkey Jane al Centre Cultural de Cambrils.

Així mateix, repetiran com a vins oficials del Festival In-Edit de Barcelona. Del 28 d’octubre al 7 de novembre es podran degustar diferents referències de la DO en una nova edició que torna a la presencialitat i que convida als aficionats a apropar-se als cinemes Aribau de Barcelona, tot oferint una programació de més de 50 documentals.

La tardor porta també una nova edició del Festival Zoom, que tindrà lloc del 23 al 28 de novembre a Igualada i Barcelona. En aquest sentit, tant la inauguració de la 19a edició com la cloenda, celebrades a l’Ateneu Igualadí, comptaran amb la presència dels vins de la DO Catalunya.

Iniciatives per a amants del vi

Visites a vinyes, tastos de vins, experiències enoturístiques, descomptes… Aquestes són algunes de les propostes que oferirà la Setmana del Vi Català de l’INCAVI del 18 al 24 d’octubre i que, per segon any consecutiu, comptarà amb la participació d’aquesta DO. El programa està dividit en cinc eixos: enoturisme, gastronomia i restauració, activitats comercials, cultura i vi, i activitats divulgatives.

A més a més, se suma al concurs de tast de vins a cegues del restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú, que es farà el proper 18 d’octubre. La iniciativa, impulsada per Jose Gallego, va néixer com un joc entre amics i s’ha consolidat com el segon millor concurs de tast de vins a cegues per parelles a Catalunya. Els guanyadors obtindran un lot de vins DO Catalunya com a premi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa