VadeVi
Píndoles d’animació explicaran el vi al web de la DO Catalunya
  • CA
Bacuspedia

!–akiadsense–>

La Denominació d’Origen Catalunya estrena una nova secció al seu web. Es tracta de la Bacuspedia, una enciclopèdia al voltant del món del vi i amb la qual la DO Catalunya vol contribuir a fer difusió sobre la cultura del vi, desmitificant-la i fent-la més propera a tots els públics.

La Bacuspedia, que es publicarà periòdicament a laweb de la DO Catalunya, explica diferents conceptes vinícoles mitjançant l’animació. D’aquesta manera dóna continuïtat a una línia de treball que va arrencar fa ara 2 anys amb la publicació de la primera edició de Vinòmics. La Bacuspedia arrenca amb dos primers capítols o termes a definir: R de Rosat i A d’Afruitat. Petits clips que intenten aclarir perquè es diu que un vi és afruitat, o defensar l’existència de grans i bons vins rosats, de la mà de personatges animats, alguns dels quals molt familiars.

L’autor de les vinyetes de la Bacuspedia és l’il·lustrador i animador Àlex Roca, mentre que darrere dels guions hi ha Raúl Deamo. Tots dos formen part del planter d’autors que conformen Vinòmics. L’Àlex, creador de personatges i històries amb picades d’ull al cinema fantàstic, les sèries de TV i els còmics de culte, ha realitzat animacions per a televisió i cinema. Per la seva banda, Deamo és el coordinador de Vinòmics, un projecte que li ha permès unir dues de les seves passions: l’amor pels còmics, on treballa habitualment desenvolupant històries com a guionista, i el seu més recent interès pel món del vi que el va portar a rodar el documental Deconstruint el vi català (2013).

Noves seccions a la web de la DO Catalunya

La Bacuspedia és un dels elements que formen part de la nova secció de la web de la DO Catalunya: Consells per a wineloves, on es poden trobar també els vídeo-consells de la sommelier Clara Isamat a través de les càpsules Com fer-ho.

Produïdes en col·laboració amb La Conca 5.1, un cop al mes Clara Isamat guiarà a tots aquells que vulguin estar informats sobre coses pràctiques com ara com netejar les copes de vi, primer dels capítols publicats i ja disponible a la web de la DO Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa