VadeVi
Ramon Roqueta Insígnia: un nou vi per celebrar 120 anys d’història
  • CA
Ramon Roqueta Insígnia

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Amb motiu del 120 aniversari de Ramon Roqueta surt al mercat Insignia Col·lecció Privada 120 Aniversari, un nou vi nascut per ser la icona d’aquest celler, fundat el 1898 per Ramon Roqueta Torrentó.

El celler Ramon Roqueta forma part d’un dels grups cellerers més destacats de Catalunya, que gràcies a la feina de cinc generacions arriba als 120 anys de trajectòria.

Amb una producció limitada de 6.000 ampolles, Ramon Roqueta Insignia és un homenatge al llegat que va iniciar el seu fundador, Ramon Roqueta, i que han mantingut els seus descendents.

Insignia, un recorregut pel vinyer tradicional de Catalunya

La tradició agrícola de la família Roqueta es veu reflectida en aquest nou vi, un cupatge de garnatxa (75%), carinyena (20%) i sumoll (5%), varietats escollides en territoris on aquestes han trobat la seva millor adaptació. La garnatxa s’ha seleccionat entre les millors vinyes ubicades en una zona de predominança calcària. La carinyena que forma part d’Insignia prové de vinyes plantades en sòls pobres, de textura arenosa i predominantment àcids. Segons el celler, el toc de fruita més àcida i fresca l’aporta la sumoll, varietat oblidada fins no fa gaire que s’ha recuperat amb èxit a la regió i que expressa amb transparència el seu potencial de vivacitat i longitud en aquest vi.

Insignia s’ha elaborat de manera tradicional, veremant manualment en el moment. La garnatxa i la carinyena s’han treballat amb un sistema de pigeage i maceracions que varien entre els 15 i 20 dies. Mentre la garnatxa i la carinyena han fermentat en dipòsit a 26º, la sumoll ho ha fet a 22º, buscant la màxima elegància en aquesta varietat.

Ha passat vuit mesos en bótes de roure europeu de gra fi. El resultat és un vi negre d’un bonic color vermell cirera que exhibeix molts aromes de fruites vermelles (maduixa, gerd) i d’herbes de bosc mediterrani. És molt fresc i elegant, amb una textura fina, harmoniós i golós, que llisca pel paladar i acaba amb un deliciós final fresc que convida a prendre un altre glop.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa