VadeVi
Els vins de la DO Catalunya surten al carrer aquest estiu
  • CA
La DO Catalunya surt al carrer aquest estiu

!--akiadsense-->

Un any més, la Denominació d’Origen Catalunya sortirà al carrer per maridar un estiu ple d’activitats culturals i lúdiques arreu del territori. Cinema, teatre, llibres, música i festes populars tindran els vins de la DO Catalunya com a company de viatge per donar difusió a la cultura en totes les seves expressions.

El calendari d’accions arrenca aquest mateix divendres 29 amb la inauguració de la 16a edició de Cinema a la Fresca de la Sala Montjuïc i la projecció de la pel·lícula Tierra firme, de Carlos Marqués-Marcet, i el concert de Mazoni, un dels grans noms de l’escena pop catalana. Els vins de la DO Catalunya estaran maridant tota la programació d’aquesta 16a edició, que finalitzarà el 3 d’agost amb una pel·lícula sorpresa com és ja habitual al festival. I pels que vulguin conèixer una mica més els vins de la DO Catalunya així com la història del Castell de Montjuïc, el dilluns 9 de juliol la DO organitza un tast de vins amb visita al castell just abans d’obrir portes per a la sessió d’aquell dia.

El mes de juliol tornarà a ser temps de llibres amb una nova edició de Biblioteques amb DO, la iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb l’INCAVI. Enguany, la DO Catalunya serà present a dues biblioteques: l’habitual Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus, i la biblioteca de Barcelona, Horta – Can Mariner. Pel que fa a Reus, les activitats maridades amb els vins de la DO arrencaran dilluns 9 de juliol amb una trobada amb Eduard Iniesta, que interpretarà amb música i veu les grans obres literàries que l’han influenciat. Paraula, música i vi seran la combinació perfecta per gaudir de cada una de les trobades que tindran lloc els dilluns de juliol a partir de les 20h a la biblioteca.

Pel que fa a les trobades a la biblioteca Horta – Can Mariner, començaran el proper dilluns 2 de juliol (19h) amb una xerrada-audició-tast al voltant de l’òpera, de la mà del músic i periodista David Puertas. Els fans de Vinòmics tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà el projecte en una trobada amb Raúl Deamo, coordinador de la iniciativa. Serà dijous 5 de juliol a les 19h. I ja per acabar, dijous 12 (19h) tindrà lloc una de les accions més esperades d’enguany: Mots i Vi. Quan les paraules surten per la boca, el got de vi espera per entrar-hi, un joc a càrrec de Màrius Serra a l’estil del seu Enigmàrius i amb premis pels guanyadors.

Al juliol tindrà lloc també un dels espectacles més esperats al Terrats en Cultura d’aquesta temporada: el concert de Sidonie, que pujaran als terrats per celebrar els seus 20 anys a la música. Serà dijous 19 de juliol a les 20:30h, com sempre, en un terrat secret i amb el suport de la DO Catalunya. I divendres 27 serà el dia en què els vins de la DO Catalunya passaran a formar part de l’espectacle, maridant la proposta musical de Daniel Lumbreras, artista amb tints de música africana, celta o brasilera, i que canta improvisant fonemes. Els vins de la DO Catalunya formaran part de l’actuació per tal de crear un clima únic.

També el teatre tindrà cabuda aquest estiu. Serà a La Seca Espai Brossa, on es podran trobar els vins de la DO Catalunya en format copa de cortesia per als assistents a les estrenes de Flou Papagayo / Mumusic Circus, de Clara Poch i Marçal Calvet; i Quan no tocàvem de peus a terra, de Circ Pistolet, dos espectacles de circ diferents i propers, que s’estrenaran el 5 i el 18 de juliol respectivament.

Entre els clàssics de cada estiu es troben els Divendres DiVins, una iniciativa que té com a objectiu posar en valor espais patrimonials i la seva relació amb les denominacions d’origen de la demarcació de Tarragona. Enguany, la DO Catalunya ha escollit la ruta Reus Modernista, amb visita a l’Estació Enològica, seu de la pròpia DO, la Casa Gasull i la Casa Rull. L’artista escollida per a aquesta trobada, que tindrà lloc el 20 de juliol a les 19:30h, és Maria Vera amb la seva proposta Em revé el teu gust, un espectacle multidisciplinari que combina la poesia eròtica amb el teatre, la dansa contemporània i la música, i que es desenvoluparà en dos actes: al terrat de la Casa Gasull i als jardins de la Casa Rull.

I per acabar, un any més, torna la Ruta de Vins de la DO Catalunya a la Festa Major de Gràcia, que enguany se celebra del 15 al 21 d’agost. Per setè any consecutiu, la DO Catalunya tornarà a ser present als carrers del barri per donar a conèixer els seus vins amb una sèrie de tastos guiats en format ruta de vins que enguany comptarà amb 10 punts situats a 10 carrers diferents. A més, el divendres 17 d’agost, la DO Catalunya tornarà a oferir el seu tradicional tast en col·laboració amb l’associació cultural i gastronòmica El Cargol Graciós.

En definitiva, un estiu ple d’activitats per a tots els públics, amb la cultura general com a bandera i la difusió de la cultura del vi com a objectiu final.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa