El primer cap de setmana del Mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà, que s’ha celebrat coincidint amb Sant Jordi, ha servit més de 10.000 tastos de vins del territori i ha venut unes 4.700 copes. Una xifra que, segons l’entitat organitzadora, ja s’assimila als nivells registrats abans de la pandèmia i que pot continuar creixent aquest cap de setmana amb la nova cita que s’allargarà dissabte 30 d’abril, en horari d’11h a 21h; i diumenge 1 de maig entre les 11h i les 16h de la tarda.

A la trobada hi participen una desena els cellers de la Conca que ofereixen vins i donen a conèixer les varietats i tradició vitivinícola d’aquest territori. Es tracta de: Carles Andreu, Cellers Domenys, Agrícola de Barberà -Celler Pla de la Masó, Gerida Viticultors, Celler Mas Foraster, Rendé Masdéu, Rosa M Torres, Cal Gasset i Vidbertus.

Entre els visitants, i segons l’organització, reben públic majoritàriament del camp de Tarragona i de l’àrea de Barcelona, i destaquen una presència cada cop més significativa de públic estranger.

Un dels estands de la Mostra de Vins de la DO Conca | DO

Com funciona la Fira

Enguany hi ha una parada de venta de copes -amb porta-copes- que es pot aconseguir per un preu de 3€, i després cada celler oferirà els seus tastos. Com en les últimes edicions també s’instal·laran dues parades de menjar per poder maridar.

D’altra banda, per incentivar la interacció amb els i les visitants, l’organització ha activat la possibilitat de guanyar una ampolla de vi compartint imatges a les xarxes socials i afegint l’etiqueta #MercatDOConca. Des del Consell Regulador volen conèixer l’opinió dels visitants i s’ha decidit engegar aquesta campanya a Twitter i a Instagram perquè un cop fet el tast, tothom pugui etiquetar o fer fotografies del Mercat de Vins o el vi tastat.

Montblanc, el vi i l’Edat Mitjana

L’evolució de la viticultura a la Conca de Barberà ha esta molt lligada a l’evolució històrica de la comarca. Els antecedents més remots es troben en temps dels romans i possiblement fins i tot abans, però va ser durant l’Edat Mitjana quan va prendre major rellevància.

Per aquest motiu, la Setmana Medieval de Montblanc és un marc incomparable per donar-la conèixer tant els cellers de la DO Conca de Barberà com els seus vins i caves. A més a més, esdevé un gran aparador i una oportunitat única per tastar el trepat, la varietat autòctona estrella del territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa