VadeVi
Abadia de Poblet presenta el seu nou projecte enològic
  • CA

!--akiadsense-->!--akiadsense-->

Abadia de Poblet, l’únic celler de Catalunya situat dins d’un monument històric i propietat de la família Codorníu Raventós, ha presenta avui el seu nou projecte enològic. Es basa en la recuperació de les varietats autòctones de la zona, especialment el trepat, i de processos d’elaboració ancestrals similars als que utilitzaven els monjos de l’orde del Císter com, per exemple, tècniques de viticultura no invasiva, vinificacions en grans dipòsits, criança en fudres i absència d’additius per a la fermentació.

A més, Abadia de Poblet renova la seva imatge i el seu celler, i dóna a conèixer les seves noves apostes enològiques sota la categorització de vins de monestir. Totes aquestes novetats s’emmarquen en el projecte transversal de la companyia d’apostar pel valor, l’origen i la terra, així com de reconèixer denominacions d’origen amb gran potencial, com la Conca de Barberà, que des de fa uns anys està escalant posicions per convertir-se en un nou referent vitivinícola.

Nous vins de monestir

En paraules de Ricard Rofes, enòleg d’ Abadia de Poblet i reconegut per la seva tasca al celler de Scala Dei i la seva contribució a la D.O. Priorat,: “La filosofia dels nous vins de monestir és que transmetin les característiques dels raïms amb els quals s’elaboren i el terroir en el qual han estat conreats. Això només s’aconsegueix treballant de forma no invasiva. A Abadia de Poblet hem apostat per dur a terme vinificacions amb rapa en dipòsits de ciment i sense additius durant la fermentació, i fins i tot criances en fudres tal com es feia fa anys”.

Així mateix, el projecte destaca per la recuperació de varietals locals (trepat, garrut i garnatxa principalment) per oferir vins que expressin les tipicitats del terroir i zona de la qual provenen.

En aquest sentit, el celler llança tres noves referències: un blanc i un negre que reben el nom de la pròpia abadia, així com un vi de finca, La Font Voltada.

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

La Font Voltada és el vi de finca per excel·lència amb el qual es pretén recuperar un patrimoni d’elaboració ancestral, en el qual s’ utilitzava el carràs de raïm sencer amb la rapa inclosa. El vi pren el nom de la finca de la qual provenen els seus raïms, situada a la Conca de Barberà entre Sarral i Montbrió de la Marca (fa referència a la rasa que hi ha al costat de la vinya).

Les vinyes de trepat d’aquesta finca són unes de les més antigues de la Conca. La Font Voltada envelleix 14 mesos en bótes de 600 litres amb més d’un ús. Es tracta d’un vi fi, fresc, i amb una fruita molt present. A dia d’avui, la Font Voltada ha rebut ja múltiples elogis i reconeixements, entre els quals els 92+ punts Parker, convertint-lo així en el vi de la DO Conca de Barberà més valorat.

Abadia de Poblet negre és un clar exemple de vi de la Conca de Barberà per la seva frescor, les seves notes de fruita i per com expressa la personalitat de la zona. Aquest vi, elaborat amb trepat, garrut, garnatxa i ull de llebre, evidencia de forma clara les tipicitats dels varietals que el conformen. Abadia de Poblet negre destaca por la seva criança a fudres de quatre mil litres, tal i com es feia segles enrere, i a tines de ciment durant un any.

• Elaborat amb les varietats blanques autòctones, macabeu i parellada, Abadia de Poblet blanc prové de vinyes plantades durant la primera meitat del segle XX. Es tracta d’un vi fresc, directe i caracteritzat per aromes a fruites carnoses i flors blanques.

Sobre Abadia de Poblet

El celler Abadia de Poblet neix del desig de l’antiga comunitat del Císter per retornar la tradició vinícola d’aquest territori. Els monjos de Poblet van ser els qui, en el segle XVI, van portar de la Borgonya alguns dels coneixements vitivinícoles més rellevants. Als 80, la família Codorníu Raventós va acordar amb la comunitat monacal de Poblet la recuperació i ús de les seves vinyes i va emprendre una profunda remodelació de l’espai intramurs.

Actualment, gràcies a la seva excel·lent situació geogràfica en un terreny immillorable per al conreu del raïm, Abadia de Poblet s’ha convertit en un dels cellers de referència de la D.O. Conca de Barberà, un dels únics enclavaments que ha sabut preservar les seves varietats autòctones i que ha anat adquirint popularitat durant els últims anys. Compta amb una trentena d’hectàrees, 10 de les quals intramurs, i un celler que manté intactes elements de la construcció del segle XIX (voltes catalanes i arcs d’obra vista), a més del portal i les finestres gòtiques de la façana, procedents d’una antiga edificació abacial del segle XV.

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Abadia de Poblet pertany al grup Codorníu Raventós. Els seus nous vins de monestir formen part d’un projecte transversal d’empresa que aposta pel valor, l’origen i la terra i que s’està duent a terme a tots els cellers del grup.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa