VadeVi
Abadia de Poblet treu el primer vi de garnatxa 100%  de la DO Conca de Barberà
  • CA
Tossal de la Salut d'Abadia de Poblet

!--akiadsense-->

Abadia de Poblet, l’únic celler de Catalunya ubicat dins d’un monument històric, treu al mercat un nou vi. Es diu Tossal de la Salut, pel nom de la vinya, i és el primer monovarietal de garnatxa de la DO Conca de Barberà.

Seguins la filosofia del celler i del seu enòleg Ricard Rofes, pretén mostrar el territori. Ell mateix explicava que volen “mostrar els vins tal com són les vinyes, i la millor manera d’aconseguir-ho és amb la mínima intervenció”. Rofes assegura que només apliquen la tecnologia quan és estrictament necessari i “quan tenim clar que ens permet millorar allò que tenim”.

L’enòleg afegia que a més el fet de treballar dins un monestir com l’Abadia de Poblet “segons com és un pes a l’esquena. No podem qualsevol vi. L’orde del Cister és originari de la Borgonya i si hi ha algun lloc al món on hi ha un respecte pel terroir és allà. I això ho tenim molt en compte a l’hora de fer vins”.

Diego Pinilla, cap d'enologia del grup Codorníu Raventós i Ricard Rofes, enòleg d'Abadia de Poblet
Diego Pinilla, cap d’enologia del grup Codorníu Raventós i Ricard Rofes, enòleg d’Abadia de Poblet | M.R.F.

!--akiadsense-->

Les vinyes de Tossal de la Salut estan a un alçada de 700 metres, els ceps de garnatxa tenen uns 80 anys, i d’aquest nou vi se n’han fet només 1.000 ampolles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa