VadeVi
Bernat Andreu: “Sento orgull de sector que en els moment difícils ha respost”
  • CA
Així ha quedat el celelr Rendé Masdéu després de la crescuda del riu Francolí
Així ha quedat el celler Rendé Masdéu després de la crescuda del riu Francolí | Rendé Masdeu

!--akiadsense-->

“Mirant enrere em sorprèn que reacionéssim tan ràpidament”, assegura Bernat Andreu, president de la DO Conca de Barberà. Molt poques hores després que el el riu Francolí arrasés literalment el celler Rendé Masdéu de l’Espluga, les mostres de solidaritat van arribar de tot arreu. Cellers de la Conca de Barberà i d’arreu de Catalunya i veïns i entitats del poble es mostraven disposats a donar una mà, fer aportacions econòmiques o “el que fes falta” per ajudar a la Mariona i en Jordi propietaris del celler malmès.

“Va ser un allau”, assegura Bernat Andreu en declaracions a Vadevi, “i per això ens van decidir a posar-nos al davant per coordinar-ho tot. Per fer que l’ajut arribés realment on feia falta i que tot plegat fos més eficient”.

El 'Vi Solidari' en suport al celler Rendé Masdeu

!--akiadsense-->

És precisament aquesta tasca de coordinació la que ha reconegut la Cambra de Comerç de Reus, en els seus Premis Cambra 2019: “l’esforç d’enfrontar-se a les adversitats, per haver iniciat en un temps rècord i amb la complicitat dels seus cellers una gran iniciativa solidària davant l’adversitat d’un dels seus companys de camí”.

Andreu vol deixar clar, però que han recollit aquest premi en nom de molta gent. “Sóc molt conscient que nosaltres hem donat la cara i ho hem coordinat, però la feina no l’hem feta sols, hi ha hagut entitats com la Festa del Trepat que s’hi han posat des del començament, però també molts ciutadans a títol individual”.

“Sento orgull de sector que en els moments difícils ha respost”, assegura el president de la DO Conca de Barberà, però també es mostra preocupat per la resta d’afectats per la riuada de la llera del Francolí que no podran refer-se tan ràpidament com el celler Rendé Masdeu, que de fet en poques setmanes tornarà a tenir a la venda la seva gamma bàsica dels seus productes”.

Finalment Bernat Andreu, explica que mai s’hauria imaginat que la solidaritat portés al darrere tanta burocràcia. “En un temps rècord, nosaltres que no en sabíem, vam haver de fer mil tràmits per canalitzar totes les mostres de suport, especialment les econòmiques, perquè tot es fes amb la màxima transparència, la màxima legalitat i que, perquè efectivament, els ajuts arribessin on tocava. No fa ser gens fàcil però ens n’hem sortit”.

Així, en pràcticament 24 hores es van posar en marxa tres accions. D’una banda la creació d’un compte bancari per rebre suports econòmics, es va començar l’elaboració del vi solidari Al vostre costat i finalment també l’etiqueta solidària perquè tots els cellers d’arreu que així ho desitgin la puguin incorporar als seus vins per captar un euro de cada ampolla venuda. Accions que continuen en marxa per aconseguir que el celler Rendé Masdeu torni a ser el que va ser.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa