VadeVi
Els vins de la Conca es mesuren en una nova edició del seu concurs anual

“El Concurs de Vins de la Denominació d’Origen Conca de Barberà ha estat un referent a la regió des de fa més de 30 anys, destacant la qualitat i diversitat dels vins produïts a la zona”. Són paraules de l’entitat del vi que promou i promociona els productes nascuts en aquesta regió amb relació a un certamen que any rere any premia les millors referències vinícoles de l’any. Enguany, la cita s’estrena avui mateix.

Aquest dimarts 22 d’agost, una vintena de professionals del sector de la sommelieria i l’enologia catalana estan citats al Restaurant Forevents de l’Espluga de Francolí, propietat del celler Rendé Masdéu, per tastar, avaluar i puntuar cadascuna de les mostres que aquest 2023 competeixen per aconseguir medalla. “Volem seguir donant suport i reconeixent els esforços dels productors de vi, que treballen incansablement per oferir vins excepcionals que reflecteixen l’autenticitat i el caràcter únic de la nostra regió”, afegiran des de la DO.

Segells municipals de la Conca de Barberà al llarg de la història

Enguany, la principal novetat està en el nom: ‘Sigillum’

Enguany, una de les grans novetats del concurs està en el fet que s’ha acordat posar nom als premis. Els han batejat amb el nom de Sigillum, un homenatge a la història i la tradició de la DO. I s’expliquen: “en llatí, Sigillum significa “segell” o “distintiu”, i creiem que aquest nom captura l’essència dels nostres premis, que representen el segell de qualitat i excel·lència als vins de la Denominació Conca de Barberà”. A més a més, diran, enllaça amb la història medieval de tradició vinícola i l’origen de la marca-segell de l’entitat on precisament apareix aquest mot. La decisió de marca i el desplegament de la nova imatge ha anat a càrrec de l’estudi de disseny Crea2 de Montblanc.

Una setantena de vins i sis categories

La 32a edició del concurs es divideix en dues parts. D’una banda, com dèiem, la jornada de tast on s’avaluaran la setantena de mostres presentades i que serà dirigida pel sommelier i director dels Premis Vinari, Ramon Roset; i, de l’altra, l’acte de lliurament dels premis que tindrà lloc dissabte 26 d’agost al Parc Fluvial i emmarcat dins dels actes de la 52a Festa de la Verema. El certamen d’enguany també estrena guardó, elaborat a partir d’una base de suro i dissenyat expressament per aquest concurs per l’empresa empordanesa Suberis Legatus.

Les categories en què competeixen els vins amb DO Conca de Barberà són:

  1. Vins blancs joves 
  2. Vins blancs amb criança
  3. Vins rosats
  4. Vins negres joves 
  5. Vins negres amb criança
  6. Vins negres de Trepat 

Els Premis Sigillum s’entenen com una oportunitat per celebrar “l’èxit dels productors de vi”, així com per fer promoció de la Denominació d’Origen Conca de Barberà i els seus vins tant en l’àmbit nacional com internacional, expliquen els organitzadors. “Durant aquests anys, hem vist un creixement constant en la qualitat i la reputació dels nostres vins, fet que demostra el talent i la passió dels viticultors i enòlegs de la regió. Estem emocionats de donar la benvinguda a participants de tota la DO per competir en diferents categories, i estem segurs que aquesta edició serà la millor fins ara“, conclouen des de l’entitat organitzadora.

Més notícies
Ricard Sebastià, en una imatge recent | Foto: DO Conca de Barberà

Ricard Sebastià és reelegit president de la DO Conca de Barberà

S'ha renovat part de l'equip de la junta del Consell Regulador
31è concurs de vins DO Conca de Barberà | Foto: Victor Torija, DO

[Fotogaleria] El 31è concurs de vins de la DO Conca de Barberà, en imatges

Aquests darrers dies d'agost ha tingut lloc el certamen que anualment premia les millors referències del territori concarí
Bernat Andreu a la presentació de la 50a Festa de la Verema | Aj. de l'Espluga

La DO Conca recupera la Festa de la Verema i en celebra la cinquantena edició

Tindrà lloc els dies 26, 27, 28 i 29 d'agost a l'Espluga de Francolí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa