VadeVi
El trepat se’n va de festa a Barberà de la Conca
  • CA

El “leitmotiv” de la Festa del Trepat d’aquest any 2016 és la solidaritat i és per aquest motiu que es vol fer un esforç per tal de recaptar diners durant els actes de celebració de la Festa per destinar-los a diferents entitats de caire social.

En aquest sentit hi ha programats diferents actes tals com: Presentació de la Fundació Noèlia, nens contra la distròfia muscular congènita per dèficit de col·lagen VI o l’obra de teatre EL SOMMELIER un monòleg escrit i protagonitzat per l’actor Fermí Fernàndez, amb la col·laboració de l’escriptor i dramaturg Toni Orensanz, i dirigit per Toni Albà. La recaptació de les entrades anirà íntegrament destinada al programa pro-refugiats de l’ONG Save the Children, entre moltes altres activitats.

Com el combat de trepats, presentacions, teatre, poesia, concerts, visites a les vinyes i al celler de Cèsar Martinell, esmorzar popular i trobada de col·leccionistes de plaques de cava o activitats per a infants ompliran el cap de setmana.

La festa que Barberà de la Conca dedica als vins elaborats amb trepat, varietat autòctona de raïm negre de la comarca, arriba enguany a la setena edició els dies 24, 25 i 26 de juny. La festa dóna a conèixer els vins, caves i els seus elaboradors així com la cultura vitivinícola d’aquesta varietat de graduació alcohòlica mitjana, bona acidesa i tast fresc i afruitat. Ho fa maridant els vins amb les obres d’artistes d’anomenada, exposats junts en els portals antics de les cases del poble, oberts durant dos dies a tots els visitants, en la mostra Vi + Art = Trepat.

Enguany, hi seran presents, entre d’altres, Carmen Galofré; el fotògraf social Fernando Morelés; el paisatgista Jordi Isern; Sergi González, el reciclatge creatiu de Dr. Zenon, J.J. White i Joan Peris; la il·lustradora Patricia Prieto i el fotògraf vallenc Carles Cubos. Fins a catorze artistes de tots els àmbits acompanyaran els catorze cellers de la Conca de Barberà que mostraran els seus vins i caves.

La Festa començarà divendres a la tarda després de la inauguració oficial, amb una Lectura del poema La Copa d’Icari dels barberencs Benjamí Heras i Josep Calbet per continuar amb la ja tradicional Xerrada sobre el trepat, a càrrec de Mercè Arànega, actriu de teatre i televisió.

Tota la informació sobre la festa i el programa d’actes a www.festadeltrepat.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa