La Conca de Barberà s’ha mudat aquest cap de setmana per celebrar per fi la 50a edició de la Festa de la Verema. Després d’haver-se vist obligats a postposar la festa l’any 2020, enguany i sota totes les mesures de seguretat recomanades, han pogut organitzar diverses activitats al voltant del vi i la gastronomia d’aquest territori vitivinícola català.

Entre les activitats programades, hi ha algunes sessions de maridatge de vins i gastronomia, música, activitats infantils i també una fira on se serviran els vins i escumosos de la DO Conca. A més a més, aquest dissabte al matí també s’està celebrant al restaurant Art de l’Espluga de Francolí la sessió de tast del 30è Concurs de Vins de la Denominació d’Origen, en la qual, s’avaluaran a cegues i es decidirà quins són els diversos vins del territori de l’any.

La jornada de tast, dirigida pel sommelier Ramon Roset, ha reunit un panell de setze persones, entre les quals, sommeliers i enòlegs de diversos punts de Catalunya. Entre ells, Anna Casabona, Joan Carrion, Sumpta Mateos, Montse Nadal, Joan Ayra, Adela Roy o Martí Magrinyà. En total, s’han avaluat poc més de setanta vins tranquils: des de vins blancs i negres joves i amb criança, fins a la categoria dels trepats elaborats com a monovarietals.

El president de la DO Conca de Barberà, Ricard Sebastià, ha donat la benvinguda als membres del jurat tot desitjant “que gaudeixin dels vins de la nostra terra”. Els vins guanyadors es desvetllaran aquesta tarda a partir de les 18h en un acte públic que donarà el tret de sortida oficial a la Festa i que tindrà lloc als Jardí dels Francolins de l’Espluga de Francolí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa