Les gelades afecten greument la DO Conca de Barberà enmig de la crisi del coronavirus

En alguns municipis d'aquesta denominació d'origen l'afectació arriba al 80% de les vinyes de trepat i macabeu

Les glaçades a la vinya de la DO Conca de barberà poden provocar pèrdues catastròfiques

Les glaçades a la vinya de la DO Conca de Barberà poden provocar pèrdues catastròfiques

Enmig d’una greu crisi econòmica provocada per la pandèmia del coronavirus, la vinya de la DO Conca de Barberà ha de fer front a una altra adversitat. Les gelades de la matinada de divendres 27 de març han provocat greus danys a les vinyes dels municipis de la Conca de Barberà. Les glaçades han malmès part dels conreus i les vinyes d’aquesta denominació en especial les de trepat i macabeu, dues de les varietats més abundants a la zona.

Les afectacions d’aquestes varietats en alguns municipis poden ser de fins el 80%. Altres varietats minoritaries, com l’ull de llebre, el merlot o el chardonnay també han estat afectades en proporcions similars.

Encara és aviat per a fer valoracions. De fet, fins que no sigui el moment de collir no es podrà conèixer definitivament la magnitud dels danys i les pèrdues que ha ocasionat aquesta glaçada. Ara bé, l’afectació en alguns punts concrets ja es pot valorar com a catastròfica.

Nou comentari