Les glaçades a la vinya de la DO Conca de barberà poden provocar pèrdues catastròfiques
Les glaçades a la vinya de la DO Conca de Barberà poden provocar pèrdues catastròfiques

!--akiadsense-->

Enmig d’una greu crisi econòmica provocada per la pandèmia del coronavirus, la vinya de la DO Conca de Barberà ha de fer front a una altra adversitat. Les gelades de la matinada de divendres 27 de març han provocat greus danys a les vinyes dels municipis de la Conca de Barberà. Les glaçades han malmès part dels conreus i les vinyes d’aquesta denominació en especial les de trepat i macabeu, dues de les varietats més abundants a la zona.

Les afectacions d’aquestes varietats en alguns municipis poden ser de fins el 80%. Altres varietats minoritaries, com l’ull de llebre, el merlot o el chardonnay també han estat afectades en proporcions similars.

Encara és aviat per a fer valoracions. De fet, fins que no sigui el moment de collir no es podrà conèixer definitivament la magnitud dels danys i les pèrdues que ha ocasionat aquesta glaçada. Ara bé, l’afectació en alguns punts concrets ja es pot valorar com a catastròfica.

Nou comentari

Comparteix