VadeVi
La DO Conca, explicada a través dels seus vins
  • CA

La Denominació d’Origen Conca de Barberà ha organitzat aquesta setmana dues accions amb periodistes i comunicadors del vi per “reprendre el contacte” i destapar les darreres anyades d’alguns dels seus vins. En una trobada a Barcelona i l’altra a Madrid, l’entitat s’ha proposat reactivar les accions de promoció del territori i fer-ho, mantenint les mesures de seguretat necessàries, de manera presencial.

No venim amb moltes novetats, però sí que ens plantegem activar de nou les accions de promoció ara que la situació ho comença a permetre”, comenta a Vadevi Bernat Andreu, president de la DO Conca. I la manera que han triat per fer-ho és a través dels vins que s’hi emparen, que segons el president “són el millor reflex de la realitat actual del territori“. I s’explica: “Cada referència, manera d’elaborar, com es conceben els vins…, tot plegat ens ofereix una bona radiografia del moment vitivinícola que vivim a la Conca”.

Davant la pregunta, de quin és aquest punt, el president dirà que “estem ajustant la nostra identitat, mantenint la nostra aposta pel trepat, però també sent conscients que el territori embotella bons productes d’altres varietats”. “Actualment, continua Andreu, hem trobat un equilibri raonable entre vins elaborats amb varietats autòctones i forànies”.

“És cert que hi ha hagut un creixement del treball i embotellament del trepat, diria que s’ha multiplicat per tres o per quatre la producció total en els darrers anys”, continua. “I està clar que això ens ha ajudat a crear valor, a identificar-nos amb una manera de ser i de fer. Però és cert que també presentem sota l’etiqueta de la DO bones parellades, macabeus i chardonnays, per posar alguns exemples”.

La presentació d’aquests dos dies davant la premsa ha de permetre explicar els darrers quaranta anys d’història de la DO a través dels seus vins. Mostrar aquests equilibris, l’aposta per les diferents elaboracions, l’estima pel trepat que ens ha donat un valor afegit més”. Conscients que la DO encara té molt a dir, però refermant aquesta identitat que els dona una combinació, com diu el president, de sabers fer i d’estima per la feina que fan.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa