Mercat medieval de Montblanc

!--akiadsense-->

Durant la Setmana Medieval de Montblanc arriba el Mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà. Una quinzena de cellers seran presents en diferents parades per poder tastar els seus productes i poder assessorar als visitants sobre les varietats i l’elaboració dels vins de la DO Conca de Barberà.

Tastar els vins de la Conca, acompanyats amb plats típics de la gastronomia del territori, veure com es vivia a l’Edat Mitjana i ser testimoni dels fets més importants d’aquella època és possible a Montblanc durant aquests dies.

El Mercat estarà ubicat a la Plaça de Santa Maria, tocant a la plaça Major i en ple centre històric de la Vila Ducal. Durant aquest cap de setmana, 22 i 23 d’abril i el cap de setmana del 29 i 30 d’abril, es podrà gaudir del Mercat de vins i caves fins les 21h i el preu de cada tast anirà entre un i dos euros.

Els cellers que enguany participaran al mercat són: Agrícola de Barberà, Celler Pla de la Masó, Carles Andreu, Cellers Domenys, Gatzaravins, Gerida Viticultors, Mas de la Sabatera, Mas Foraster, Rendé Masdéu, Simó de Palau, Rosa Mª Torres, Succés Vinícola, Vega Aixalà, Vins de Pedra i Viticultors Mas del Nen.

L’opinió del visitant

Des del Consell Regulador es pretén saber l’opinió dels visitants i per això s’ha posat enmarxa una campanya a twitter i a instagram perquè un cop fet el tast, tothom pugui etiquetar o fer fotografies del Mercat de Vins o el vi tastat. Només caldrà fer servir el hashtag #MercatDOConca.

Montblanc, el vi i l’Edat Mitjana

L’evolució de la viticultura a la Conca de Barberà ha esta molt lligada a l’evolució històrica de la comarca. Els antecedents més remots es troben en temps dels romans i possiblement fins i tot abans. Però va ser amb l’edat mitjana quan sobretot va agafar molta rellevància. Per aquest motiu la Setmana Medieval de Montblanc és un marc incomparable per donar-la conèixer tant els cellers de la D.O. Conca de Barberà com els vins i caves. També és un gran aparador per la gran afluència de públic que s’hi espera tenint en compte les xifres de les anteriors edicions.

La mostra de vins se celebrarà els caps de setmana del 22 i 23, i el 29, 30 i 1 de maig coincidint amb aquesta festa medieval on es pot gaudir del Mercat Medieval i moltes altres activitats i actes centrats en la vida a la Catalunya medieval i en la figura de Sant Jordi, el patró de Catalunya.

Trobareu més información aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa