VadeVi
Els millors vins de l’any amb segell DO Conca de Barberà

L’Espluga de Francolí fa més de cinquanta anys que fa festa per celebrar la verema, i en el marc del programa d’activitats que organitza per a commemorar-la, s’hi emmarca també el concurs de vins que, anualment i des de fa trenta-dos anys, premia les millors referències víniques del territori.

El certamen, que des d’enguany es coneix amb el nom de Sigillum, ha donat a conèixer aquest dissabte 26 d’agost els resultats de la present edició. Ha estat des de l’Auditori Carulla Font del Casal, en un acte presentat pel periodista i director general del Grup Món, Vicent Sanchis, i en el qual s’ha aprofitat per a donar per inaugurada oficialment la 52a Festa de la Verema. Els premiats, per categories, han estat els següents:

BLANCS JOVES

  • Tercer classificat: Castell de la Comanda 2022, de Castell d’Or 
  • Segon classificat: La Nimfa 2022, del celler Rendé Masdéu
  • Millor vi blanc jove: Llum de Vi Blanc 2022, de Cal Gasset. 

BLANCS AMB CRIANÇA

  • Tercer classificat: Poal 2020, de Gerida Viticultors 
  • Segon classificat: Genuïna 2022, del celler Rendé Masdéu 
  • Millor vi blanc amb criança: Abadia de Poblet 2019, d’Abadia de Poblet 

VINS ROSATS 

  • Tercer classificat: Abadia de Poblet 2021, d’Abadia de Poblet 
  • Segon classificat: Portell Trepat 2022, de Vinícola del Sarral 
  • Millor vi rosat: Cara Nord Trepat 2022, de Cara Nord Celler

NEGRES JOVES

  • Tercer classificat: El sirà de les Casetes 2021, de Vins Petxina 
  • Segon classificat: Inquiet 2022, del celler Rendé Masdéu 
  • Millor vi negre jove: Tres Priors 2022, de Bodegas 1898 

NEGRES AMB CRIANÇA 

  • Tercer classificat: Josep Foraster Criança 2021, de Mas Foraster 
  • Segon classificat: Cara Nord 2020, de Cara Nord Celler 
  • Millor vi negre amb criança: Cara Nord Garnatxa 2022, de Cara Nord Celler

VINS DE TREPAT 

  • Tercer classificat: Carles Andreu Trepat, del celler Carles Andreu
  • Segon classificat: Julieta 2022, del celler Mas Foraster 
  • Millor vi de trepat: 12@ 2022, del celler Carles Andreu.  
El tast de vins del 32è concurs s’ha fet al restaurant ForEvents de l’Espluga | Foto: DO Conca de Barberà

El tast i avaluació, el 22 d’agost al ForEvents

Aquest dimarts 22 d’agost, una vintena de professionals del sector de la sommelieria i l’enologia catalana es reunien al Restaurant Forevents de l’Espluga de Francolí, propietat del celler Rendé Masdéu, per tastar a cegues, avaluar i puntuar cadascuna de les mostres que aquest 2023 han competit en la 32a edició del seu tradicional concurs de vins.

En total, hi participaven una setantena de productes i marques diferents, classificades segons tipologia: vins blancs i negres joves i amb criança, rosats, i els vins de trepat, varietat insígnia de la regió.

Més notícies
Sigillum Perceptorie

Els vins de la Conca es mesuren en una nova edició del seu concurs anual

Una de les principals novetats del certamen organitzat pel Consell Regulador de la DO és el canvi de nom i d'imatge que enguany celebra la 32a edició
La Festa de la Verema és un clàssic a l'Espluga de Francolí que supera la cinquantena d'edicions | Foto: cedida

La 52a Festa de la Verema de la Conca ve amb novetats i un canvi d’ubicació

Els dies 25 a 27 d'agost, diverses activitats ompliran de vi, cultura i tradició l'Espluga de Francolí | Part del programa d'enguany es trasllada al Parc Fluvial
Ricard Sebastià, en una imatge recent | Foto: DO Conca de Barberà

Ricard Sebastià és reelegit president de la DO Conca de Barberà

S'ha renovat part de l'equip de la junta del Consell Regulador

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa