VadeVi
Els vins de la Conca de Barberà, en plena forma

Una setantena de vins de la Conca de Barberà s’han enfrontat aquest dijous 25 d’agost a la valoració d’una vintena de professionals que els ha tastat, completament a cegues, i n’ha determinat una puntuació variable d’entre els 0 i els 100 punts. Els vins s’han servit per categories, diferenciades entre blancs joves, blancs amb criança, rosats, negres joves, negres amb criança i els vins de trepat, varietat estrella del territori. Els resultats obtinguts aquest matí en la 31a edició del concurs definiran els podis dels millors vins de la Conca de Barberà de l’any.

Ricard Sebastià, president de la Denominació d’Origen, donava la benvinguda al jurat, convocat al restaurant Forevents del celler Rendé Masdéu, a l’Espluga de Francolí. I ha incidit en la importància de la celebració d’aquest certamen que ha permès fer de termòmetre de la realitat del territori vitivinícola al llarg de les darreres tres dècades.

El jurat ha avaluat els vins al Restaurant Forevents de l’Espluga de Fracolí | Foto: Victor Torija, DO Conca

Entre el jurat, una representació de diversos professionals de la sommelieria, enologia i la distribució. El periodista i sommelier Joan Carrion, seguint la línia del president de la DO, feia un balanç positiu de la jornada posant especial èmfasi en “l’evolució positiva” dels últims anys dels vins de trepat. “Cada cop s’estan treballant millor”, apunta; i en aquest mateix sentit, també destaca com un valor afegit el fet que anualment s’organitzi aquest concurs que “permet fer d’altaveu i promocionar no només els vins de trepat, sinó tota la producció d’un territori amb moltes coses a dir des del punt de vista del vi”.

Joan Nievas, sommelier afincat a La Conca des de fa una dècada, destaca també alguns dels vins de trepat d’entre els que avui ha pogut tastar i avaluar a cegues. “He trobat una mica de tot, amb un parell de referències que m’han sorprès molt positivament”, diu en referència a la varietat estrella del territori. Els blancs i rosats “es treballen bé”, i els augura encara un bon camí per recórrer.

“Crec que els vins d’aquest territori estan assolint un equilibri i harmonia en quant a tipologies de vins”, afegia l’enòloga Montserrat Nadal. “Fins ara s’ha reconegut especialment el trepat, inicialment destinat al vi escumós, però cada cop s’està diversificant més l’oferta de productes vinícoles de la Conca donant com a resultat productes molt interessants”. “Es treballa bé a la vinya i al celler, i això es nota també en el resultat final”, conclou l’enòloga.

31è Tast de Vins de la DO Conca de Barberà
El tast del 31è Concurs de Vins de la Conca s’ha fet al restaurant Forevents de l’Espluga de Francolí | Foto: Víctor Torija

Els resultats, dissabte 27 d’agost

Dissabte 27 d’agost es donaran a conèixer els resultats d’aquesta jornada de tast. Es premiaran amb una medalla de bronze, plata i or cadascuna de les sis categories en què s’ha estructurat el concurs en el marc d’un acte que també servirà per inaugurar la 51a edició de la Festa de la Verema de l’Espluga de Francolí.

L’acte, al Jardí dels Francolins del municipi concarí, començarà a les 18:00h i estarà presentat pel periodista i Director General del Grup El Món, Vicent Sanchis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa